PLACES EXHAURIDES
PER A TOTES AQUELLES PERSONES QUE VOLEN SEGUIR LA XERRADA A TRAVÉS D’INTERNET, TENIU EL SEGÜENT ENLLAÇ A DISPOSICIÓ
B
B
US PREGUEM CONNECTAR-VOS ABANS DE LES 18 H.
B
B
B
Dijous 15 d’abril a les 18h
Sala Maria Aurèlia Capmany
El mur de Berlín i la fotografia. La fotografia a la RDA.
Xerrada a càrrec de Martí Blesa
k
Henri Cartier-Bresson, Sally Mann, Helmut Newton, Robert Capa… tots hem sentit aquests noms molts cops. En canvi Roger Melis, Ulrich Wüst, Sibylle Bergemann, Sven Marquardt, Ute Mahler… aquests noms son més desconeguts per nosaltres i son grans fotògrafs que estan en molts casos al mateix nivell que molts dels grans fotògrafs que coneixem i admirem.
l
El problema? Eren darrera el mur de Berlín, la Guerra Freda… van quedar confinats en un mon tancat en sí mateix.
s
Fotògrafs que sovint compaginaran la feina creativa amb encàrrecs professionals com veurem… i que la majoria acabaran utilitzant una revista de moda com a lloc on expressar la seva creativitat i la seva crítica política. Ningú esperava buscar crítica política en una revista de moda i això els va permetre saltar-se sovint la censura. Veurem aquests autors en profunditat, i els lligams entre ells, la seva obra, i el seu futur un cop va caure el mur.
I un detall que serà molt més progressista que a la resta del món… la presència de dones fotògrafs era molt més elevada que a occident.
t
Per finalitzar s’analitzarà la indústria fotogràfica alemanya i el que va suposar la partició del país. S’incidirà també amb l’evolució de la tecnologia fotogràfica des de la postguerra fins a pràcticament la caiguda del mur, com va anar evolucionant i desenvolupant-se amb idees i solucions pròpies a causa de l’aïllament.
s
FAREM UN SORTEIG ENTRE ELS PARTICIPANTS PRESENCIALS, D’UNA CÀMERA Certo SL 110, FABRICADA A LA RDA. AQUESTA CÀMERA PROVÉ DE LA COL·LECCIÓ PERSONAL DEL MATEIX MARTÍ BLESA.
B