Aforament limitat. INSCRIU-T’HI

Enfocats

El cost amagat. L’altra cara de la transició verda

Duració: 29′
Any: 2023
Idioma: Català i castellà
Direcció: Pablo A. Zareceansky Montserrat (Produït per QUEPO)

Participen: Alfons Pérez (ODG) i Gisela Torrents (DESCA)

 

Un documental que recull els impactes que la transició verda europea està tenint en països com Xile i l’Argentina. Una invitació a escoltar els testimonis de qui pateix aquest impacte, però sobretot a preguntar-nos què pensem fer des del Nord global.

Un documental d’ODG, l’Observatori del deute en la globalització.

Debat posterior amb Alfons Pérez, investigador en energia i clima de l’ODG, i Gisela Torrents Monegal, tècnica de Justícia Climàtica i Drets Ambientals d’Observatori DESCA.

Gisela Torrents Monegal: Ambientòloga especialitzada en crisi climàtica i transició ecosocial justa, amb un postgrau en Diplomàcia i Negociacions Internacionals i cursant el màster en Carbon Management a la Universitat d’Edimburg. Té experiència en consultoria internacional en canvi climàtic per a diversos governs, gestió de projectes d’economia sostenible, mitigació i adaptació a diversos països del Sud Global i a Catalunya, així com en l’estudi de la justícia social i democràtica de les noves polítiques públiques de transició ecològica. Ha estat també delegada a les negociacions internacionals del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic des de la COP22 fins a l’actualitat, fent lobby amb universitats i ONGs per a la implementació correcta de l’Acord de París.

Alfons Pérez: Investigador i activista a l’Observatori del Deute en la Globalització. Ha passat els darrers anys treballant els impactes de la política energètica i climàtica de la Unió Europea a tercers països, la influència del capitalisme financier en el món de l’energia i les respostes des d’entitats i moviments al Nord i el Sud Global.