L’estranger o L’estrany: Camus vs. Visconti
El doble significat de la paraula polisèmica en Francés (estranger) va portar Camus a retratar un dels personatges més memorables (per absurd) de la literatura del segle XX. Meursault és un home tancat en sí mateix, el món li va gran, i poc a poc s’endinsa en la seva autodestrucció, en un nihilisme sense acció. Visconti en va fer un retrat majestuós per a la gran pantalla, amb l’impagable Marcello Mastroiani. Explorarem i compararem els discursos de l’escriptor francés i el director italià el proper 14 de febrer, a les 19h, a la sala Joan Maragall del centre cívic.

 

Com funciona el Literatura 24 fotogrames?
 A la primera part de la xerrada es contextualitzaran les obres a comparar: les tradicions literàries i fílmiques, tant de l’autor com director, per a poder situar-nos dins dels corrents de pensament.
Després es dedicarà una part a explicar l’obra literària, els trets rellevants del text, fragments d’interès literari, que s’intentaran resumir en quatre apunts per als assistents.
Seguidament es veurà si l’obra cinematogràfica es un transvàs literal o una adaptació: diferències i similituds per comparativa amb altres obres i gèneres. Es projectaran les escenes més destacades que compararem amb el text.
La darrera part de la xerrada es dedicarà a la intervenció per part dels assistents.