El Centre Delàs i SETEM Catalunya organitzen al desembre les Jornades “Desarmem les polítiques financeres”

Les Jornades, que tindran lloc el 14 de desembre de 2017 a les 17:30 hores i comptaran amb reconeguts ponents experts en les finances ètiques i la banca armada, així com, amb responsables polítics de les àrees d’economia de diferents municipis.

Sota el títol “Desarmem les polítiques financeres. Com introduir les finances ètiques en les nostres institucions?” les jornades giraran al voltant de  la problemàtica de la banca armada i els reptes de les finances ètiques, els obstacles de caràcter jurídic i tècnic i les possibilitats efectives per fer passos cap a unes finances ètiques amb més pes en el finançament de les administracions públiques, replicant bones pràctiques i establint recomanacions a escala municipal per tal de millorar la coherència de polítiques en l’àmbit financer en clau de cultura de pau.

Programa:

17:30 h Presentació de les jornades i projecció del vídeo “Banca armada”

18:00 h Taula rodona Pot l’administració passar de la banca armada a la banca ètica? Reptes i obstacles a la consolidació de les finances ètiques.

• Nicoletta Dentico, Vicepresidenta de la Fondazione Finanza Etica i Consell d’Administració Banca Popolare Etica (Itàlia)
• Audrey Esnault, Centre Delàs i Campanya Banca armada.
• Expert/a en intervencions i serveis jurídics en administracions públiques (pendent de confirmar)

Modera: Nina González, FETs – finançament ètic

19:30h Taula rodona amb representants polítics Què s’està fent per tenir polítiques coherents amb la pau i la justícia global? Compromisos i limitacions dels municipis per avançar cap a les finances ètiques.

Carlos Sánchez Mato, Delegat de l’àrea de govern d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Madrid. Regidor d’Ahora Madrid.
• Jordi Ayala, Gerent Presidència i Economia de l’Ajuntament de Barcelona
• Neus Fabregas, Coordinadora de l’àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica de l’Ajuntament de València. Regidora de València en Comú
José Tellez, Tercer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Badalona i Regidor de Badalona Democràtica.

Modera: Jordi Calvo, Coordinador Centre Delàs d’Estudis per la Pau