ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

                                                     

El Pantalla Barcelona ens presenta el 14 de desembre a les 19 h Les Perseides d’Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró.

La pel·lícula es va presentar a diferents festivals i mostres com el BAFICI , L’Alternativa -Festival de Cinema Independent de Barcelona, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona  i el Festival internacional de televisión y cine histórico Reino de León 2020, on va guanyar el premi com millor pel·lícula.

LES PERSEIDES

Directors: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró

Intèrprets: Nora Sala-Patau, Eduard Buch, Marta Tremps, Carmela Poch

Any: 2019

Durada: 72’

No recomanada per a menors de 7 anys

Les llegendes de la zona expliquen que el poble i la central tèrmica d’un petit poble de l’Aragó es van construir sobre terreny de batalla de la Guerra Civil Espanyola, sobre cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits continuen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats en l’actualitat.

La Mar arriba al poble per passar-hi l’estiu més estrany de la seva vida, després del divorci dels seus pares. La nena es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que floten al poble a través d’un grup d’adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava que facilitarà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del nostre país, des del punt de vista d’una adolescent actual.