Comencem un nou cicle del Seminari en el qual ens proposem llegir l’obra de Sigmund Freud, reprenent així una tasca que s’ha anat realitzant en Llindar durant diversos anys. En aquesta ocasió treballarem les “Conferències d’introducció a la psicoanàlisi” -dictades per Freud entre 1915 i 1917, en ple desenvolupament de la Primera Guerra mundial-, que constitueixen un material privilegiat tant per als que s’inicien en la psicoanàlisi com per als que ja realitzen una pràctica clínica en aquest camp.

Freud porta a terme en aquestes conferències un destacable esforç per transmetre amb la major claredat possible els pilars de la seva disciplina, però aquest esforç, lluny de plasmar-se en un discurs complex i tediós, dóna com a resultat un text de claredat meridiana i summament agradable a la lectura. A les “Conferències” Freud ens presenta una disciplina on els seus basaments s’han assentat, i la simplicitat amb que transmet qüestions de considerable complexitat és fruit del rigor teòric assolit ja en aquestes èpoques.
Alhora, les “Conferències” ens remeten a textos majors en l’obra de Sigmund Freud i ens dóna les claus per entendre els fonaments de la teoria del significant en Lacan. Tractarem de desplegar aquesta multiplicitat de recorreguts que s’esbossen a partir d’elles.

Emprenem amb entusiasme aquest Seminari a partir de considerar la importància que Llindar, en el seu espai de formació, compti amb un lloc on tornar a llegir el text freudià.

______________________________

3a conferència. Els actes fallits (continuació). A càrrec d’Alejandra Quintes.

4a conferència. Els actes fallits (conclusió). A càrrec de Verónica Bogao.

—————————————————–

LLoc: Pati llimona , c/Regomir , Barcelona

Hora : 19.30h

Entrada : gratuïta

—————————————————–

Umbral Formación
Coordinació: G. Baravalle y L. Kait.
formacion@umbral-red.org