Dilluns 13 de juny a les 17.15 h.

VISITA COMENTADA A CÀRREC DE LA BRUNA CASAS I JUAN CAMILO MORENO

A través d’aquesta visita podràs conèixer de la mà dels seus autors, com són els processos i les metodologies de treball en les diferents etapes de desenvolupament d’un projecte fotoperiodístic .

També podràs conèixer més a fons les temàtiques i el compromís que aborda cadascun d’aquests treballs.

————————–

“GENT SENSE CASA, CASA SENSE GENT” 

Fotografies: Bruna Casas de RUIDO Photo

Els mercats financers globals són cada cop més poderosos i més opacs, i han aconseguit fer d’un dret fonamental, com és l’accés a l’habitatge, una eina de mercat. Catalunya és una de les zones d’Europa on es produeixen més desnonaments i on l’accés a un habitatge és més complicat. Aquest projecte pretén explicar com els fons voltors s’han instal·lat a Catalunya, com operen, com condicionen diàriament la vida de centenars de persones i famílies i quines alternatives es plantegen.

Crèdits periodistes: Alicia Fàbregas i Bruna Casas de Ruido Photo

Un projecte de RUIDO PHOTO

Lloc: Sala Montserrat Roig

————–

“DESNONATS EN PANDÈMIA” 

Fotografies: Juan Camilo Moreno

Aquest projecte explora al llarg de vuit mesos les històries de persones i famílies que han estat desnonades en l’estat d’alarma en plena crisi sanitària. Des de l’interior dels pisos, fins a les càrregues policials causades per la pressió veïnal, el projecte il·lustra la problemàtica dels desnonaments que van cobrant nombroses víctimes des de fa anys a Barcelona. En pandèmia, cada setmana vam tenir exemples de persones que van perdre casa seva per no poder fer front a diferents circumstàncies. Famílies van ser abocades en situacions de vulnerabilitat amb ús desproporcionat de la força i grans dispositius policials, malgrat que el Govern va donar llum verda al Decret Antidesnonaments que estenia la suspensió d’aquests. L’oposició del veïnat i els moviments ciutadans ha estat clau per a aquelles persones i famílies en aquesta situació. Entitats com la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) o els diferents Sindicats de llogaters han portat a terme accions per proposar solucions per tal de fer efectiu el dret a l’habitatge per a tota la ciutadania.

Lloc: Sala Ruïnes

Aquestes exposicions forma part del Festival Enfocats2022