Taller pràctic a càrrec de Juan David Salcedo

Al fotògraf suís Robert Frank no li estava resultant fàcil trobar una narració visual ni una editorial per a les fotografies que havia pres en diversos viatges pels EUA, finançats amb una beca Guggenheim. La sort, si és que aquesta existeix, el va ajuntar amb l’editor francès Robert Delpire, i en una nit endiablada, van muntar junts la narrativa del llibre que formaria part de la col·lecció Encyclopédie Essentielle, del mateix editor. Així, de forma resumida, sortia a França el 15 de maig de 1958 Els Américains, a l’any següent es publicaria als Estats Units amb el nom de The Americans. La resta és història.

Si alguna cosa pot definir bé el somni americà és un cotxe en una interminable carretera i si un llibre reflecteix aquest viatge és The Americans de Robert Frank.

Històries secundàries és un curs de llenguatge i narració visual en el qual es proposa una lectura analítica del llibre, al mateix temps que es proposen tres exercicis narratius inspirats en el llibre.

Metodologia

Ensenyar a llegir i narrar als lectors a través de les diferents alternatives compositives i tècniques que ens ofereix el mitjà fotogràfic en combinació amb les pàgines d’un llibre. Per a això tindrem dues hores de lectura col·lectiva del llibre i després tres exercicis que hauran de fer-se en parelles.

Objectius

L’objectiu del taller és endinsar-se de manera profunda en el mític llibre de Robert Frank per a comprendre-ho millor i a veure les decisions narratives que va haver de prendre tant l’autor com l’editor. D’aquesta manera ens endinsarem molt en la comprensió de la narrativa i en les possibilitats d’una imatge a causa de la seva polisèmia.

Dissabte 13 d’abril a les 10.15 h

Centre Cívic Pati Llimona

Inscripció prèvia obligatòria fent clic aquí