Del 13 de gener al 26 de febrer de 2022.

Un projecte de: COMUNITAT PALESTINA DE CATALUNYA i ASSOCIACIÓ SUDS

Vídeo: Manuel Atuán Facuse

Fotografia: Ester Pérez Berenguer

Un dels pilars del discurs sionista és la negació de la presència del poble palestí a la seva pròpia terra. L’eslògan “una terra sense poble per a un poble sense terra” és l’exemple emblemàtic de la dissociació de la realitat sionista per justificar la colonització i l’apropiació de Palestina.

Aquesta idea negacionista d’esborrar l’existència del poble palestí té molts capítols a la història de l’Estat d’Israel. Robatori arqueològic a gran escala, destrucció de pobles i habitatges, confiscació de tota mena de documentació oficial palestina, arxius socials, culturals, cartes, documents i fotografies íntimes de les famílies palestines, amb la intenció d’esborrar, a la pràctica, tot indici d’existència del poble nadiu. Per això, la necessitat de representació per part dels i les palestines és un exercici de legitimació de la seva pròpia existència, de fer-se tangible i real alhora, malgrat que l’Estat d’Israel utilitza tota la seva maquinària de destrucció i vulneració dels drets humans del poble palestí. En aquest context, la fotografia sorgeix com una constatació innegable que ens porta a la ineludible afirmació “això ha estat”, on el fet fotografiat esdevé un certificat de la seva pròpia existència.

Palestina és un país real, sota colonització i ocupació; ens esforcem per continuar explicant la seva història, ja que explica el present i influeix en el futur del poble palestí.

Diverses persones membres de la comunitat palestina a Catalunya han obert casa seva, els seus àlbums de fotos familiars, documentació administrativa atresorada durant anys i altres objectes amb una forta càrrega històrica.

Un projecte que es podrà visitar del 13 de gener al 26 de feber.

 

Visites guiades: CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Divendres 28 de gener a les 20 h. INSCRIU-T’HI

Divendres 11 de febrer a les 18 h. INSCRIU-T’HI

Dimecres 23 de febrer a les 19 h. INSCRIU-T’HI

Organitza: COMUNITAT PALESTINA DE CATALUNYA i ASSOCIACIÓ SUDS

Col·labora:Agència Catalana de Cooperació internacional. Ajuntament de Barcelona.

Projecte guanyador finalistes amb accèssits de la Convocatòria VisualKorner

Produïda en VisualKorner