ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES – CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Per a informació i reserves: francesca.arragon@gmail.com

El Pati Llimona, en col·laboració amb l’Associació Africadoolu presenta N1, el proper 12 de setembre, un llargmetratge itinerant realitzat per l’escultora Francesca Amato Arragon i el videoartista Ruggero Mantovani.

Els qui viatgen en la Route Nationale N1 es troben amb persones, pedres, paisatges, llocs de construcció i el so del vent. Al voltant d’aquesta antiga carretera, que connecta Àfrica occidental des de Tànger a Mauritània, que uneix el Mediterrani amb l’Àfrica central, dos artistes italians que durant anys han tornat al llarg de la N1 observen algunes històries que tenen a veure amb el turisme i el concepte d'”estranger”, entès com un element que ve de l’exterior i estableix noves relacions.

Aquest llargmetratge és un diari de viatge iniciat en 2008. Una anàlisi emocional i sensorial dels llocs que es converteixen en protagonistes. Una obra artesanal, feta amb càmeres petites, orgànica i espontània, basada en preses de l’arxiu Moroccan Diaris. Un diari en progrés, una pel·lícula sense fi, perquè la Route Nationale N1 encara està canviant.

La pel·lícula va començar a Itàlia per a tornar als llocs on es va filmar i Barcelona és
una parada en el seu viatge cap a l’oest.

A les 18 h tindrà lloc una xerrada amb els realitzadors del documental sobre la representació d’Àfrica en l’era dels clixés de les xarxes socials. Seguirà, a les 19 h, la projecció del documental i cap a les 20.30 h hi haurà un aperitiu italo-marroquí.