© Esther González Ruiz
El Pati Llimona acull el dilluns 12 de desembre a les 19 h, la primera presentació oberta al públic general del documental Material Sensible, creat i produït per la Fundació Photographic Social Vision i realitzat i editat per Ana de Quadras. 
Inscripció prèvia clicant aquí.

 

Material sensible és un dels projectes més potents i necessaris de l’àrea educativa de la Fundació Photographic Social Vision.

És un projecte de creació fotogràfica que, des del 2017, ha permès a persones que van patir abusos sexuals a la infància (ASI) i que han realitzat un procés terapèutic amb la Fundació Vicki Bernadet, fer servir la fotografia com a mitjà d’expressió per reconstruir el seu relat personal.

El projecte està creixent i incorporant noves facetes. I la més nova és un documental, que pren el nom del projecte i mostra el potencial de la fotografia com a eina transformadora.

La peça audiovisual relata l’experiència d’un grup de participants de la tercera edició de Material sensible i mostra obra visual creada per participants de totes les edicions celebrades fins ara.

El documental vol donar a conèixer a més públic el mètode i funcionament d’aquest projecte de fotografia participativa; difondre les imatges i experiències dels qui hi han participat; alertar sobre la greu problemàtica dels ASI, que la nostra societat necessita atendre amb urgència; i sobretot, transmetre el potencial transformador d’un art com el fotogràfic.

Material sensible és un projecte de fotografia participativa creat i dirigit per Alice Monteil i Mireia Plans, responsables de l’àrea educativa de la Fundació Photographic Social Vision.