14.6 C
Barcelona
Divendres 29 de març de 2024
Inici Activitats passades 12/03-18h Projecció de la pel·lícula TXAGELTÜ – Cicle de cinema Llatinoamericà

12/03-18h Projecció de la pel·lícula TXAGELTÜ – Cicle de cinema Llatinoamericà

73

Dins del CICLE DE CINEMA LLATINOAMERICÀ: XILE-COLÒMBIA

Organitza: CELAB, Col·lectiu d’Estudis Llatinoamericans de Barcelona

Sinopsi: Pedro Ñanco és un educador maputxe que treballa en una escola xilena, localitzada a l’interior de la seva pròpia comunitat, en el sector de Treke (Els Pins), al nord de Queule. Mentre transcorren els cicles naturals i les activitats de l’any escolar, així com les converses amb els seus petits estudiants, Ñanco es pregunta sobre el present i futur del mapukümen, el coneixement maputxe, en el seu territori.

Duració: 1 hora 57 minuts
Direcció: Felipe Montalva Peroni
Producció: Matilde Audiovisuales
Repartiment: Pedro Ñanco Ñanco, Olivia Benavente Moraga y niños y niñas de la escuela Antulafquén, Treke (Los Pinos), Queule, Toltén.
Música: Edgar Mota/Collateral Soundtrack y Carlos Alberto Soutullo Pérez/ TRMNTO

Sobre Felipe Montalva Peroni.
(Vinya de la Mar, 1972) Periodista i realitzador audiovisual. Ha dirigit curts documentals, videoclips, audiovisuals de suport per a companyies de teatre i sèries educatives per a organitzacions socials. TXAGELTÜ és el seu primer llarg documental.

CICLE DE CINEMA LLATINOAMERICÀ: XILE-COLÒMBIA

El cicle consistirà en el visionat de pel·lícules i documentals que aborden la realitat social de la història de Xile, marcada pel Cop d’Estat de setembre de 1973 i la instauració del règim dictatorial d’Augusto Pinochet, així com els problemes experimentats per colombians, tant residents a Barcelona com de la comunitat Arhuaca de Kutunzama. Es pretén veure projeccions de directors xilens i colombians relacionades amb les dues temàtiques, amb un posterior debat sobre diferents aspectes recollits en les mateixes, per reflexionar sobre les vicissituds per les que ha travessat els dos països des dels anys 70 fins a l’actualitat, i discernir els efectes de el règim pinochetista, o bé conèixer una mica més sobre les diferents realitats d’aquests colombians.

 

Aquesta cicle està organitzat pel Col·lectiu de Estudis Llatinoamericans de Barcelona (CELAB) -fundat al gener de 2018-, que sorgeix per l’interès d’un grup d’estudiants radicats en aquesta ciutat, pertanyents a diverses àrees de coneixement, amb l’objectiu de pensar, investigar i divulgar múltiples temàtiques que Amèrica Llatina ofereix per al seu estudi.