A partir de les 19h

Pablo Juliá, nascut a Cadis, 1949. Llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona, ​​es dedica a la fotografia des de finals dels anys 60, documentant la Transició espanyola a El Socialista, en la clandestinitat, o en revistes andaluses com La Il·lustració Regional o Torneig.

Ja en “democràcia” i a petició del primer president autonòmic andalús, Plácido Fernández Viagas, es fa càrrec costat de la periodista Lola Cintado del Gabinet de Premsa de la Junta d’Andalusia.

En aquesta època recorre Andalusia i documenta tot el procés del canvi. Col·labora amb Cambio 16, Gentleman, Possible, etc. El 1980 comença la seva trajectòria a El País, on ha treballat com a Cap de Fotografia fins a l’any 2007. En aquest diari ha realitzat reportatges i entrevistes per tot el món. Entre les més significatives, les realitzades en col·laboració amb Rosa Montero a líders com Yaser Arafat o Felipe González, o artistes com Tina Turner o Jeanne Moreau.

En l’actualitat és professor associat a la Facultat de Comunicació de Sevilla, en el Departament de Periodisme imparteix l’assignatura “Periodisme Gràfic” des de l’any 1996. És autor de diverses publicacions sobre la Transició i exposicions individuals i col·lectives. Entre d’altres, la més recent, Andalusos, una mostra col·lectiva organitzada per la Conselleria d’Obres Públiques de la Junta d’Andalusia, en què ha participat al costat de Vicente del Amo, Javier Andrada, José Luís Roca, Jesús Granada, Atín Aya i Carlos Pérez Siquier. Entre els seus guardons figuren el Premi Andalusia de periodisme i Fotopress de Cultura. Des de 2007 dirigeix ​​el Centre Andalús de la Fotografia, del qual havia format part anteriorment com a membre del seu Consell Assessor. Actualment és el director del Centre Andalús de la Imatge, integrat pel Centre Andalús de la Fotografia i la Filmoteca d’Andalusia