11/ 05 – 18h. Reapropiant-nos dels nostres cossos

352

LGTBIQ+…  (3r trimestre 2021)

REAPROPIANT-NOS DELS NOSTRES COSSOS. TALLER DE SEXUALITAT PER A PERSONES TRANS, INTERSEX I NO BINÀRIES
DinamitzaTeo Pardo i Teo Valls
DataDimarts 11 de maig
HorariDe 18 a 19.30 h
Activitat gratuïta. Places limitades.

Inscripcions a partir del 19 d’abril

 

Descripció:

La sexualitat és al mateix temps un dispositiu de poder i regulació dels cossos i un àmbit de resistència a l’ordre establert. A les persones que se’ns ha dit que els nostres cossos estaven “malament”, se’ns ha expropiat de la possibilitat d’explorar-los, gaudir-los, compartir-los amb d’altres. En aquest taller compartirem marcs (maneres d’entendre els nostres cossos) i estratègies (com explicar, com demanar, com negociar…) per guanyar autonomia i autoconfiança en l’exploració (amb una mateixa o compartida) dels nostres cossos i les nostres sexualitats.

Objectiu de la càpsula:

Generar un espai de confiança per parlar de sexualitat, un tema que ens ha estat tradicionalment negat. Explorar la sexualitat i el desig com a àmbits que ens poden tornar autonomia a les persones amb corporalitats no normatives. Compartir estratègies que ens fan sentir més segures a l’hora de parlar, de negociar pràctiques, de lligar, etc.

Metodologia:

Treballarem a partir de dinàmiques grupals, fent servir algunes eines audiovisuals, algunes tècniques plàstiques i algunes dinàmiques corporals. Com que els dinamitzadors som dos nois trans, la proposta és generar un espai entre iguals, dinamitzat a partir de la nostra expertesa, però que parteixi més de la idea d’autogestió de la sexualitat i el suport mutu, que de la lògica expert-alumne.