CONVERSES ENTRE EL TEATRE I LA FOTOGRAFIA 

El retrat de la violència i les persones, interrogants i paradoxes del fotoperiodisme.

Amb motiu de l’inici de la temporada de l’espectacle “Des de l’ull de l’huracà”, el teatre El Maldà i el CC Pati Llimona, us conviden a una conversa entre l’actriu de l’obra, Laura Aubert, el director i guionista Pau Carrió, la fotògrafa Anna Surinyach, i el fotògraf Emilio Morenatti.

Aquesta obra ens parla de la vida de la Marie Colvin, corresponsal de guerra assassinada pel règim sirià l’any 2012 després d’haver cobert nombrosos conflictes armats.

La Laura i el Pau, actriu i director, a partir de la recerca i la recreació de la vida de la Marie Colvin, juntament amb les fotoperiodistes l’Anna i l’Emilio, conversaran des de la seva experiència vital, de la informació sobre els conflictes i les seves conseqüències. Posaran la seva mirada, sobre els interrogants i paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència i les crisis humanitàries llunyanes, a través de l’exhibició als mitjans de comunicació. 

Com a introducció de l’acte, prèviament de la conversa, la Laura interpretarà un fragment del monòleg.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

Inscripció prèvia obligatòria fent clic aquí

Sense inscripció prèvia, no és possible accedir a la sala.

BIOGRAFIES

Anna Surinyach, és una fotoperiodista independent espanyola centrada en temes de migració, refugiats i drets humans amb seu a Barcelona. En l’última dècada he estat cobrint Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud i augmentant el seu coneixement sobre les migracions globals, així com sobre la salut i la crisi humanitària. Fa 6 anys que treballa com a fotògrafa per a Metges Sense Fronteres. Actualment, és fotògrafa autònoma i editora de fotos de la revista 5W.

Emilio Morenatti, és un fotògraf espanyol, criat a Jerez de la Frontera. Guanyador dues vegades del Pulitzer, i altres tantes mencions i premis al World Press Photo. El 1992 es va unir a l’Agència EFE i des del 2004 treballa exclusivament per Associated Press. Sempre ha mantingut un compromís amb la informació sobre desastres, guerres i situacions de conflicte. Això el va portar a ser segrestat el 2006 a la ciutat de Gaza. El 12 d’agost de 2009 va sofrir un atemptat mentre viatjava amb forces militars nord-americanes per Kandahar (Afganistan). A conseqüència de l’explosió, se li va amputar un peu És el cap de fotografia d’Associated Press a Espanya i Portugal.