Dijous 19 de gener a les 19 h.

VISITA COMENTADA AL PROJECTE “LA CASA DE LA PORTERA” de Raúl Hidalgo.

A través d’aquesta visita podràs conèixer l’exposició de la mà de l’autor, i descobrir com són els processos i les metodologies de treball en les diferents etapes de desenvolupament d’un projecte artístic i fotogràfic. 

La Casa de la portera és un pis construït il·legalment al terrat d’un bloc de pisos del barri de Sant Antoni de Barcelona. Allà va viure durant tota la vida la portera del bloc.

En ser il·legal no es podia ni llogar ni vendre i va quedar abandonat i encapsulat en el temps després de la mort la portera. En veure aquest espai completament devastat, em va captivar la càrrega emocional continguda en aquestes parets i vaig decidir donar-li una segona vida fins que l’enderroquessin.

Fa dos anys que l’autor convida a persones de la comunitat LGTBIQ+ a fer-li retrats en aquest espai.

Aquest projecte està inspirat en Federico García Lorca i la seva obra teatral La casa de Bernarda Alba. El tema central de l’obra de Lorca és la repressió i la llibertat, representada clarament pels personatges de Bernarda i Adela.

La casa de la portera, d’alguna manera, seria l’antítesi de la Casa de Bernarda Alba on no hi ha cabuda ni a la repressió ni a la intolerància.

Sala Ruïnes

Activitat oberta i gratuïta