Aquesta activitat forma part del Enfocats 2019, festival de fotografia del Pati Llimona

Divendres 10 de maig – Hora: 19 a 20.30h
Organitza: Maria Creixell, periodista multimèdia i activista social; acompanyada d’altres membres d’Emergència Frontera Sud i Casa Àfrica.

Des de l’estiu, milers de persones han arribat a la ciutat comtal procedents de la Frontera Sur. Enviades en autobusos per la Creu Roja des de Màlaga, Granada o Cadis, en arribar a Barcelona moltes han quedat desateses i abocades a viure al carrer. Des d’Emergència Frontera Sur, s’ha teixit una xarxa estatal d’activistes i voluntàries per rebre i acompanyar a aquestes persones assumint la tasca que les administracions i les entitats subcontractades pel Govern central per aquesta feina haurien de realitzar.

A Barcelona, un grup d’activistes han acompanyat més d’un centenar de persones des dels mesos de juliol i agost. Dia rere dia, la lluita contra el racisme institucional pren noves formes: des de sistemes inversemblants per accedir a les cites d’asil o de SAIER, fins a mesos d’espera per a ser atesos per treballadores socials o negatives d’empadronament. Sense casa, sense referents a la ciutat, sense recursos i sense rebre una atenció mínima que pugui garantir els seus drets ens preguntem: aquesta és la Barcelona Ciutat Refugi?

L’activitat vol mostrar la realitat d’algunes persones migrants i en cerca de refugi que després d’arribar a Barcelona se’ls nega l’acollida i s’enfronten al racisme institucional.

Més informació de l’acte