Activitat gratuïta. Aforament limitat. INSCRIU-T’HI

Projecció dins del marc de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona al Pati Llimona!!!

 El 10 d’octubre, a les 19 h, projectem la pel·lícula Suro de Mikel Gurrea que va inaugurar la passada edicció del L’Alternativa.

Presentaran le pel·lícula i acompanyaran el debat Laura Rubirola (Malmo Pictures) i Ariadna Dot (Lastor Media) ambdues productores de la pel·lícula.

L’Iván i l’Elena (Pol López i Vicky Luengo), que esperen el seu primer fill, hereten una casa al camp i una explotació de suro. Decideixen anar-hi a viure, restaurar la casa i extreure el suro, però el seus diferents punts de vista sobre com viure en aquell escenari posen a prova el seu futur com a parella. A més, descobreixen que a la seva propietat hi ha immigrants treballant il·legalment, i la tensió entre els treballadors locals i els nouvinguts es fa palesa. Les seves expectatives xocaran amb la realitat.

Mikel Gurrea, en el seu primer llargmetratge com a director, reflecteix els conflictes interns de tota una generació: una família jove intenta portar a la pràctica el seu ideal d’una vida rural justa, sostenible i tolerant, però res no acaba sent com esperaven.

Premis

Pel·lícula inaugural de l’Alternativa 2022. Premi FIPRESCI i Cine Basc al Festival de San Sebastián, Premis Gaudí a millor director novell a Mikel Gurrea i millor actriu principal a Vicky Luengo.

Espanya 2022. 116 min. Català i castellà.

Mikel Gurrea (Donostia, 1985) (Donostia, 1985) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i té un màster de la London Film School. Els seus curtmetratges Vermell en l’aigua (2010), Txoria (2013) i Foxes (2015) han participat en festivals com ara els de Venècia, San Sebastià o Mont-real. Heltzear (2021), el seu curt més recent, va competir a l’Alternativa 2021. És membre del professorat de l’Elías Querejeta Zine Eskola i col·labora en el projecte Cinema en curs. Suro, el seu primer llargmetratge, va participar a Cinema Pendent 2016.

Fitxa artística

  • RepartimentVicky Luengo, Pol López, Ilyass El Ouahdani
  • GuióMikel Gurrea, Francisco Kosterlitz
  • FotografiaJulián Elizalde
  • MuntatgeAriadna Ribas
  • MúsicaFrederic Schindler
  • SoLeo Dolgan
  • ProductoraLastor Media, Malmo Pictures, Irusoin
  • DistribuïdorA Contracorriente Films