ATENCIÓ! HI HA HAGUT UN CANVI EN LA DATA D’AQUESTA ACTIVITAT.
LA PROJECCIÓ ES DURÀ A TERME EL 21 DE FEBRER
ACTIVITAT GRATUÏTA
NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

La voluntat de la mostra “Palestina Cinema Lliure”, en projectar creacions arrelades al territori, és assenyalar un acte de resistència i de reivindicació.

Donada la contingència repressiva, difondre aquestes obres és una manera de subvertir el silenci imposat a la identitat cultural i memòria històrica del poble Palestí.

La mostra de cinema “Palestina Cinema Lliure” cerca donar visibilitat a la mirada i veu pròpia del poble palestí des de la seva narrativa i representació cinematogràfica, amb una perspectiva humanista que convida a reflexionar i a entendre la seva situació social i política des de 1948, és a dir, des del-Nakba.

Durant diverses sessions veurem llargmetratges de ficció i documental. Instàncies en les quals aprofitarem l’espai per a conversar i reflexionar sobre les inquietuds i/o sensacions que ens han generat els films.

A càrrec de: Colectivo Celab, Asociación Huitaca, La Patota Films, Filmlab Palestine, Palestine Cinema Days

Direcció: Philip Gnadt, Mickey YamineAny: 2016

Durada: 87 min

País: Alemanya

Gènere: Documental | Surf. Conflicte àrab-israelià

Idioma: Arabe

Subtítols: Espanyol

Gaza té 42 quilòmetres de costa amb un port que ja no dona servei als vaixells. Gairebé res entra a Gaza, i menys encara surt. La generació jove d’allí està creixent amb molt poques perspectives: desocupada i sense treball. Però en aquest context, hi ha un petit moviment. Els nostres protagonistes són part de la comunitat de surf de la ciutat de Gaza. Al voltant de 40 taules de surf han estat portades al país en les últimes dècades amb gran esforç i malgrat les estrictes sancions. Són aquestes taules les que els donen l’oportunitat d’experimentar una petita porció de llibertat.