Terrorisme d’Estat i violència contra les dones
DinamitzaNatalia Renzi de Moolaadé Col. lectiva Feminista i Clau Calvo i Marité Barrionuevo de Comisión Santiago Maldonado.
DiaDissabte, 1 de desembre
HoraA les 16.30
PreuActivitat gratuïta. Places limitades (cal inscripció prèvia)

El 25 de novembre de 1960 van ser assessinades, per ordre del dictador Rafael Trujillo, les germanes Mirabal, conegudes com “las tres mariposas”. El seu únic delicte: lluitar per l’alliberament del seu pais, República Dominicana, de la dominació imperialista. Aquest tràgic cas va ser l’origen que, gairebé 20 anys més tard, el feminisme hagi concensuat anomenar aquesta data com “Dia Internacional de la no violència contra les Dones”.
Moolaadé Col.lectiva Feminista convida la Comisión Santiago Maldonado Barcelona projectar la pel.licula “En el tiempo de las Mariposas”, que explica els fets per després fer un debat posterior sobre la seva actualitat, al voltant de casos de violència institucional contra les dones arreu del món.

Comptarem amb la presència de companyes d’altres organitzacions germanes com
Paraguay Resiste, Marea Verde i la psicòloga social Josefina Jesús de República Dominicana, que debatran amb el públic sobre l’ahir i l’avui de les dones al davant de les violèncias. Esteu totes convidades!