Fruit d’un laboratori de creació i recerca en el propòsit de fusionar el testimoni científic i el flamenc en un projecte escènic per parlar del canvi climàtic.

Joan Tomás, artista visual que s’expressa a través de la imatge i Aina Nuñez, coreògrafa, intèrpret i pedagoga que ho fa a través del flamenc, uneixen el seu coneixement per dur a terme un procés artístic de les arts en moviment passant pel sedàs de la imatge narrativa, en la recerca d’investigar, compartir i delinear un llenguatge performatiu específic.

En l’àmbit formal “I si la mar” pivota entorn tres eixos: el moviment, la imatge i la música o el so, amb la intenció d’aprofundir en l’estudi d’aquests tres elements i treure’n una metodologia pròpia que faciliti el treball de qualsevol creador que vulgui treballar amb aquesta combinació.

En el discurs, la intenció final d’aquesta recerca és donar veu a la justícia climàtica mostrant els camins per frenar l’escalfament del planeta a través del retrobament de la feminitat, l’equilibri entre ésser humà i la natura, i el valor de la solidaritat comunitària.

Un projecte d’Aina Núñez i Joan Tomás.

Al projecte han col·laborat:
Ana Brenes al cant
Cristina López a la producció musical
Carles Ibáñez parlant del canvi climàtic
Matilde Font parlant de la problemàtica al Delta de l’Ebre
Muntsa Roca/Anastàtica en la gestió

Sala Maria Aurèlia Capmany