[LGTBIQ+…]  (3r trimestre 2021)

Presentació del llibre de contes infantils  “Un món en un Dia”
DinamitzaAida Rivas- Moreno i Gus Bas Planas
Datadijous 8 d’abril
HorariDe 18 a 19h
Activitat gratuïta. Places limitades.

Inscripcions a partir del 29 de març

Què vol dir que un joc és per a nens i no per a nenes? Per què es diu que plorar és de covards? Què passa amb el plaer i el cos? Com em sento quan em diuen maca? És possible tenir dues cases i ser una família? Puc ser visible a la meva manera? Algú més sap que tot pot ser diferent depenent de com es miri?

Et ressonen aquestes preguntes? Doncs són les que es fan les i els protagonistes del llibre de contes que presentem. Un llibre amb 9 històries atravessades per la mirada de gènere i l’acompanyament respectuós, tant en els processos vitals dels personatges, com en el llenguatge que es fa servir. Una porta oberta a la creativitat i la llibertat.

Un món en un dia és un llibre de contes. Cada conte es pot llegir per separat, excepte la primera i l’última història, encara que tots estan relacionats a través dels personatges que els protagonitzen. La infància és la protagonista d’aquest conte. Les vivències dels personatges ens van mostrant preguntes, descobriments i aprenentatges al voltant de qüestions atravessades pel gènere.

En paraules de les autores: «El nostre desig és que algun dia no calgui escriure un conte sobre la diversitat familiar o sobre el racisme, perquè tots els contes hauran integrat la diversitat que existeix. Perquè en qualsevol conte sobre qualsevol història, el seu protagonista tindrà una família monoparental, o alguna diversitat funcional. Perquè haurem creat l’oportunitat perquè cada persona pugui reflectir-se en històries quotidianes i sentir-se lliure».

«UN MÓN EN UN DIA», EDITAT PER POL-LEN EDICIONS.

ESCRIT PER AIDA RIVAS-MORENO i GUS BAS PLANAS.

IL.LUSTRAT PER GLÓRIA VIVES XIOL.