Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició carnavalística. A la segona meitat del s. XIX aquesta tradició va esdevenir encara més popular i molts actes van ser duts a terme per diverses entitats ciutadanes. Entre les entitats organitzadores destaquen els tallers d’artistes que organitzaven els balls privats.

En aquest context, destacà el “Taller La Paloma”, format per un grup d’artistes, que van decidir que el 1864 farien el seu darrer ball de Carnaval. Per tal de guardar memòria del darrer sarau van decidir fer-lo absolutament singular i convertir-lo en Carnaval funerari. L’ocasió no era per menys i van decidir que quedés immortalitzat gràcies al recent invent de les fotografies en format carte de visite. Frederic Soler, Pitarra, també immortalitzà aquest ball en el seu Singlot Poetich titulat “La mort de la Paloma”, per mitjà del qual podem entendre les circumstàncies d’aquesta sèrie fotogràfica.

Per acabar d’arrodonir la festa Cric i Cam, pseudònims del dibuixant Josep Parera i del popular editor Innocent López, s’encarregaren de dur a terme aquest projecte fotogràfic documental imprimint un dels reversos fotogràfics més divertits de la història de la fotografia.

Activitat gratuïta, no cal inscripció prèvia

A càrrec de FOTOCONNEXIÓ