Divendres 6 de març, a les 18 h.

Dins del CICLE DE CINEMA LLATINOAMERICÀ: XILE-COLÒMBIA

Organitza: CELAB, Col·lectiu d’Estudis Llatinoamericans de Barcelona

Sinopsi: Karina i Alejandro són dos recicladors de menjar al Mercat de la Boqueria. Tots dos busquenmaneres alternatives d’alimentació sense diners, en diferents espais i circuits de Barcelona. Per mitjà dels seus itineraris s’obre una ciutat que, allunyada del consumisme, busca en el reciclatge, l’autocultiu, i menjadors oberts altres formes de relacionar-se amb el menjar i la ciutat.

Any: 2014

Durada: 31 min.

País: Colòmbia

Direcció: Sebastian Gómez Ruíz, John Paul Belk i Sara Brusciano

Productora: Antro-pó Productions

Repartiment: Karina, Alejandro, Joel, Fernando

 

CICLE DE CINEMA LLATINOAMERICÀ: XILE-COLÒMBIA

El cicle consistirà en el visionat de pel·lícules i documentals que aborden la realitat social de la història de Xile, marcada pel Cop d’Estat de setembre de 1973 i la instauració del règim dictatorial d’Augusto Pinochet, així com els problemes experimentats per colombians, tant residents a Barcelona com de la comunitat Arhuaca de Kutunzama. Es pretén veure projeccions de directors xilens i colombians relacionades amb les dues temàtiques, amb un posterior debat sobre diferents aspectes recollits en les mateixes, per reflexionar sobre les vicissituds per les que ha travessat els dos països des dels anys 70 fins a l’actualitat, i discernir els efectes de el règim pinochetista, o bé conèixer una mica més sobre les diferents realitats d’aquests colombians.

 

Aquesta cicle està organitzat pel Col·lectiu de Estudis Llatinoamericans de Barcelona (CELAB) -fundat al gener de 2018-, que sorgeix per l’interès d’un grup d’estudiants radicats en aquesta ciutat, pertanyents a diverses àrees de coneixement, amb l’objectiu de pensar, investigar i divulgar múltiples temàtiques que Amèrica Llatina ofereix per al seu estudi.