FOTOTERTÚLIES de Fotoconnexió
HOSTALRIC, UN POBLE DE FOTOGRAFIA
A càrrec Ramon Reyero i Pla
En l’actualitat, la facilitat de captar imatges amb mòbils i tauletes, tan a l’abast de tothom, pot fer-nos oblidar la rellevància que la fotografia va tenir a finals del segle XIX i al llarg del segle XX. Les fotografies copsen les persones, el paisatge i la vida, uns instants aturats en el temps que permeten recuperar moments que retornen per explicar vivències personals i col·lectives que els canvis han escombrat i que el temps esvaeix, però que alhora explica qui som.
Per sort Hostalric disposa d’un nombre important de fotògrafs -professionals i amateurs, locals i forans- que des de finals del segle XIX han fixat amb les seves instantànies el nostre important patrimoni arquitectònic amb el castell i les muralles medievals, els carrers i les places, i la rodalia de la vila, escenaris de les vicissituds de moltes generacions de dones i homes de casa nostra.
L’arribada de la fotografia digital va suposar la democratització d’aquesta nova forma d’art, la fotografia a l’abast de tothom. I els fotògrafs d’estudi professionals van donar pas, en ocasions, a altres fotògrafs professionals, artistes contemporanis, que també tenen representació a la nostra vila.
Hostalric, un poble de fotografia, ens vol apropar a la relació entre el poble i la fotografia, amb la voluntat de ressucitar la memòria dels fotògrafs d’abans i conèixer als professionals d’avui.
Ramon Reyero i Pla
El convidat presentarà la seva experiència en la investigació, recollida i difusió de les fotografies de la vila com a valor cultural i social
Dilluns 5 de febrer, de 18.30 a 19.30 h
Entrada gratuïta. Aforament limitat.
No cal inscripció prèvia