FOTOGRAFIA I PREMSA. DEL BLANC I NEGRE AL COLOR

Fototertúlia amb Pepe Encinas.

Pepe Encinas (1954), periodista, fotògraf i editor gràfic.

Fototertúlia amb Pepe Encinas sobre la seva experiència com a fotògraf de premsa. La seva carrera professional està estretament lligada a dos diaris barcelonins: El desaparegut Tele/eXpres (1974-1978) i El Periódico de Catalunya, on va formar des de 1978, any de la seva fundació, fins al 2009.

Els seus inicis fotogràfics són a revistes de barris reivindicant la lluita veïnal com a Quatre Cantons del Poblenou, Grama de Santa Coloma de Gramenet, i el setmanari Presència de Girona.
Va treballar al Tele/eXpres i a El Periódico de Catalunya i ha donat classes de reportatge i fotoperiodisme a l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (Barcelona), a l’Escola de Fotografia de Terrassa (UPC) i al Postgrau de Periodisme que ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Pepe Encinas ha estat guardonat amb diversos premis com el Ciutat de Barcelona (1976), el Fotopress (1984) i el de Millor fotoperiodista de l’Any (1986). Comissari de les exposicions dels fotògrafs Gabriel Casas i Xavier Miserachs i la del president Josep Tarradellas. També ha participat en moltes exposicions individuals i col·lectives i ha publicat diversos llibres.

No cal fer inscripció prèvia.

Organitza: Fotoconnexió

Col·labora: Centre Cívic Pati Llimona