Del 3 de març al 25 d’abril de 2022

Un projecte de Joana Casas Poves

Fins que el confinament ens separi és la crònica de l’experiència en parella del confinament amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 durant la primavera de 2020.

Passades les primeres setmanes de tancament, ens  vàrem trobar vivint dins una peixera limitada per la nostra casa, uns pocs contactes virtuals amb les persones més properes, un autoimposat racionament de la premsa i les sortides quinzenals de la meva parella al supermercat.

En aquest escenari hermètic i d’atmosfera de ficció, sota l’amenaça d’un enemic invisible que ens envoltava constantment, vàrem construir una nova quotidianitat en  què  s’hi alternaven  activitats amb  aparença de normalitat amb d’altres absurdes i delirants,  en què  s’hi van succeir l’optimisme, l’evasió, la desesperació, la por i noves percepcions cap a l’entorn.

Fins que el confinament ens separi  va ser una resposta amb la càmera a una situació disruptiva. Va esdevenir una activitat per exorcitzar, per expressar, per explicar-nos a nosaltres mateixos què estàvem sentint ens aquells dies estranys, una reacció per no caure en l’abisme.

Sala Montserrat Roig

Projecte finalista en la Convocatòria Visualkorner 2020

Projecte guanyador del VIII Concurs Fotogràfic Educant la Mirada de Castell Platja d’Aro 2021.