ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

 

Dins del cicle Pantalla Barcelona, el Pati Llimona projecta aquest dimarts 1 de desembre a les 19 h, el llargmetratge, seleccionat pel festival Docs Barcelona, Tots els governs menteixen de Fred Peabody.

 

En finalitzar la projecció obrirem un espai de debat que dinamitzarà Anna Surinyach.

Anna Surinyach (Barcelona, 1985) és fotògrafa documental i editora gràfica de la revista 5W. La seva feina s’ha centrat en documentar els moviments de població a diferents parts del món. Ha coordinat projecte audiovisuals per Metges Sense Fronteres, ONG amb la que va treballar durant 6 anys, Intermón Oxfam i Expertise France.

TOTS ELS GOVERNS MENTEIXEN
Documental (2016)
Director: Fred Peabody
Durada: 90’
VO en anglès subtitulada en català
No recomanada per a menors de set anys
Seleccionada pel festival Docs Barcelona.

Als anys seixanta, la columna setmanal del periodista nord-americà I. F. Stone va marcar una època en desemmascarar la corrupció i les mentides del govern amb una informació veraç, contrastada i independent. En els temps actuals, on la major part dels mitjans de comunicació formen part de grans imperis mediàtics sotmesos als interessos del govern i les grans corporacions, la reivindicació de la figura d’I. F. Stone és més necessària que mai. Els protagonistes de la pel·lícula, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, recuperen el seu llegat i donen la cara per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta. Tots els governs menteixen posa cara i dona veu als noms que hi ha darrere de temes tan espinosos com el cas Snowden, les fosses comunes a la frontera amb Mèxic o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans.