Un projecte de Pascale Descazeaux.

De l’1 de febrer al 18 de març de 2024

En Luis José Grifol tenia trenta-tres anys quan veié un OVNI per primera vegada. Era el 1977, el mateix any de l’estrena la pel·lícula de Steven Spielberg Close Encounters of the Third Kind (Encontres a la tercera fase). A més, també tenia la mateixa edat de Crist quan va morir. Des d’aquell moment i durant més de quatre dècades, Grifol s’ha dedicat a “fer veure a qui hagi volgut mirar” i l’onzè dia de cada mes ha congregat centenars de persones encuriosides a l’Esplanada OVNI de Montserrat.

És sorprenent el fet que algunes convencions socials són considerades vertaderes i d’altres, en canvi, són rebutjades sense deixar cap espai al dubte o qüestionament. Resulta més fàcil acceptar allò que no ens incomoda que no pas intentar mirar amb uns altres ulls. Veiem allò que estem preparats per veure i entenem tan sols allò que els nostres costums o predisposicions ens permeten. Les nostres vivències personals i el nostre biaix cultural ens defineixen i, per tant, limiten la nostra manera de veure el món.

Per aquest motiu, mitjançant aquest projecte proposo que qüestionem allò que acceptem com a “real”, i vull mostrar que dins la ment de cada persona hi ha una realitat única, inimitable, indiscutible i tan vàlida i valuosa com la resta.

——–

Pascale Descazeaux (Santiago, Xile, 1989) és una dissenyadora i fotògrafa xilena que viu a Barcelona des del 2019. Fa servir la fotografia com un mitjà d’expressió personal, amb què documenta el seu entorn, els seus amics i la seva vida quotidiana per analitzar-ne les inquietuds, les obsessions i les pors. L’any 2022 va obtenir una beca a l’Escola Internacional de Fotografia GrisartLab.

Inauguració: 1 de febrer, a les 19 h.

Sala Ruïnes.

Projecte guanyador finalista amb accèssits de la Convocatòria VisualKorner 2023