A part dels tallers gratuïts, aquest mes de juliol també volem proposar-vos tres activitats relacionades amb la història del barri i de la ciutat. Les tres activitats són gratuïtes, però per motius relacionats amb la prevenció contra el COVID-19, és necessària la inscripció prèvia (a partir del dimarts 30 de juny a les 10 h.)

 

Tertúlia a la fresca: El fatal destí de Roma [divendres 3 de juliol, a les 19 h]

Vine i gaudeix d’una tertúlia plena d’història i literatura: comentarem el llibre de Kyle Harper, El fatal destino de Roma: Cambio climático y enfermedad en el fin de un imperio. [Barcelona Crítica].
Una nova mirada sobre la caiguda de l’imperi romà, a partir del canvi climàtic i les pandèmies, que van més enllà de les explicacions tradicionals basades en la pressió dels pobles bàrbars i la lluita política interna.
A càrrec de l’associació Tot Història. Durada d’una hora 30 minuts. >> INSCRIU-T’HI

 

Ruta guiada: La Barcelona Medieval [dijous 9 de juliol, a les 10 h i dimarts 28 de juliol, a les 17:30h]

Itinerari a través del Barri Gòtic en què anirem a la cerca de l’època daurada de la ciutat i explorarem el seu valuós llegat medieval. Anirem, però, més enllà dels noms propis de reis i princeses i aprendrem costums dels nostres avantpassats. També descobrirem un grapat de detalls que es veuen a simple vista i que després podrem compartir amb amics i familiars.
A càrrec de Pedro Guerrero de Viaje a la Barcelona Secreta. Durada de 2 hores 30 minuts. >> INSCRIU-TE A LA RUTA DEL DIA 9
>>INSCRIU-TE A LA RUTA DEL DIA 28

 

Passejada per la Barcelona romana [divendres 17 de juliol, a les 18 h]

Un recorregut per l’antiga Barcino, des de la seva fundació en temps de l’emperador August fins a l’arribada dels visigots. En la ruta descobrirem el seu desenvolupament, els edificis i vies principals, la muralla, les termes, temples, el fòrum, l’aqüeducte, el món dels vius i dels morts, la societat, personatges destacats, els esclaus, l’arribada del cristianisme, les invasions… d’allà venen la nostra ciutat i la nostra cultura,  i intentarem veure què ens queda com a vestigis, i què ens en queda com a persones.
A càrrec de l’associació Tot Història. Durada de 2 hores. >> INSCRIU-T’HI