El fotograma: fotografia sense càmera

Dilluns 18 de març, de 18 a 21 h. [Formació]

Juga amb les transparències dels objectes i les seves formes, directament amb el paper fotogràfic a les fosques, per obtenir-ne increïbles fotogrames.

El fotograma és un procediment que permet obtenir fotografies sense la utilització d’una càmera. Consisteix en ennegrir un material fotosensible per l’acció directe de la llum sobre els objectes que s’han disposat entre el focus i el paper fotogràfic. Així l’objecte deixa la seva empremta sobre el paper segons les ombres que genera, segons la llum que deixa que incideixi sobre el paper.

Juga amb les transparències dels objectes i les seves formes, directament amb el paper fotogràfic a les fosques, per obtenir-ne increïbles fotogrames.

 

En aquest taller farem fotogrames, treballarem directament amb el paper fotogràfic, a les fosques amb objectes de diferents formes i transparències. Exposarem el paper a la llum i farem el procés de revelat com les fotografies analògiques.

 

Material que ha de portar l’alumne 2.5 pel paper fotogràfic per a blanc i negre. Es podria proposar als alumnes que portessin els seus propis objectes a processar. Objectes petits, opacs, translúcids i transparents.

Objectiu del taller

Coneixement del laboratori fotogràfic en blanc i negre i el procés fotogràfic per fer fotogrames.

Tot el taller és pràctic.

 

Descripció del laboratori fotogràfic, equip i productes necessaris. Carta de fons i motius. Les diferents tècniques: El fotograma clàssic, Rayogrames, Lluminogrames,  Ampliació d’objectes transparents,  Contorns de fotografies personalitzats i  Fotogrames improvisats.

A càrrec de Carlos Maldonado.

 

Preu: 19,53 € (plus de material 2,50 €) (3 hores)

Les inscripcions són presencials i es faran al centre cívic a partir del dilluns 18 de febrer de 2013.