Xerrades i conferències

Dimarts 10 de maig

19.30 h. Xerrada: La solidaritat en el món de la fotografia

Pot la fotografia ser una eina de canvi social? Des de la ONG fotogràfica Imagen en Acción ens explicaran com, al llarg de la història, la fotografia ha fet canviar certes lleis i normes per millorar les condicions de vida i els drets humans.

A càrrec de José Sánchez, coordinador a Catalunya d’Imagen en Acción, i Mariona Giner, fotògrafa d’Imagen en Acción i membre de la UPIFC (Unión de profesionales de la imagen y la fotografia de Catalunya). Moderador: Salvador Mangado, fotògraf d’Imagen en Acción.

 

Dimecres 11 de maig 

19.30 h. Classe oberta: Aprendre fotografia i fotografiar per aprendre. La fotografia com a eina de creixement personal.

La fotografia, entesa com una forma d’expressió i comunicació, constitueix una potent eina per créixer com a éssers humans. Aprendre a mirar és aprendre a observar, i aprendre a observar ens ajuda a comprendre i respectar la realitat que ens envolta. Parlarem de la fotografia i de la implicació emocional necessària per obtenir imatges amb capacitat per comunicar.

 

Dijous 12 de maig

19.30 h. Tertúlia: La fotografia i els drets d’autoria

Hem de posar límits a la creació? Què passa, aleshores, amb els drets de les imatges? Quina és la veritable història dels drets d’imatge i els drets d’autor?

Copyright o Creative Commons, dues visions sobre l’aplicació dels drets d’autoria.

A la tertúlia hi participaran Álvaro Sobrino (director del FAD de Madrid i editor de Revista Visual) i  Albert Masó (biòleg, fotògraf de natura i assessor científic de National Geographic i professor de legislació fotogràfica al Centro de Tecnologías Avanzadas de Zaragoza).