XERRADA: Impacte de les noves tecnologies en infants, adolescents i joves. Eines per prevenir possibles adiccions.

Dimecres 10 d’abril de 18 a 20h a la Seu del Districte de Ciutat Vella
(Plaça de Bonsuccés, 3, Sala Ernest Lluch)

Les tecnologies digitals estan present en el nostre dia a dia a través d’eines informàtiques i dispositius digitals que fem servir per entretenir-nos, per comunicar-nos o per cercar informació. Aquestes eines inclouen tant les tecnologies d’última generació (internet, telèfon mòbil, tauleta digital…) com televisió, ràdio, ordinador, etc.

Els infants, adolescents i joves han nascut en una societat on les tecnologies de la informació i de la comunicació estan integrades en la vida diària i conceben els dispositius digitals com a eines d’ús habitual. Aquest canvi tecnològic influeix en el seu desenvolupament intel·lectual i social, així com en la seva manera d’aprendre i de percebre el món. Cal que els acompanyem en el procés d’aprenentatge i gestió, tot evitant els riscos que comporten. I és que un bon ús d’aquestes tecnologies té molts beneficis personals però un mal ús pot comportar perills, com l’addicció.

PROGRAMA

  • 18.00h: Benvinguda i presentació de la xerrada a càrrec d’Emília Andreu, gerent de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB)
  • 18.30h: Xerrada, a càrrec de Liliana Arroyo Moliner. Doctora en Sociologia. Especialista en innovació social digital (ESADE). Actualment analitza les implicacions de les analítiques de l’aprenentatge, l’e-learning, i l’aprenentatge personalitzat. Elena Montero Alvarado. Psicòloga d’AIS (Associació per a l’Atenció i Investigació de Sòcio-addiccions). Ha publicat múltiples recerques en matèria d’addiccions al joc, entre les que destaca les addicions a les pantalles.
  • 19.30h: Torn obert de preguntes
  • 20.00h: Cloenda

Es prega confirmació d’assistència per garantir l’aforament a l’adreça electrònica imeb@bcn.cat

També et pot interessar...