Taller de Cuina en Família!

Dijous passat ha estat la primera sessió de Cuina en família amb una recepta en la qual tothom ha de ficar les mans en la massa!! Ha estat una tarda molt divertida, creativa i amb moltíssima participació de les famílies del casal infantil


Us atreviu a preparar a la nit d’ànimes uns «Dit de Bruixes»?

DITS DE BRUIXA
Unes terrorífiques galetes ideals per una festa de por

INGREDIENTS:

 • 100 gr de mantega
 • 50 gr de sucre
 • 2 ous
 • 1 cullareta d’extracte de vainilla
 • 300 gr. de farina
 • una mica de sal
 • 50 gr. d’ametlles crues senceres (per a les ungles)
 • Melmelada de maduixa (o una altra vermella per fer la sang)

PREPARACIÓ:

 1. En un bol, mescla la mantega, el sucre, els ous, sal i vainilla: remous fins que es faci una massa.
 2. Afegeix la farina i amasses amb les mans (no cal treballar molt la massa, just el temps necessari per incorporar la farina a la resta d’ingredients). Deixa d’afegir farina quan vegis que la massa ja no s’enganxa a les mans i la pots treballar bé.
 3. Deixa refredar a l’aire lliure, cobert amb un film transparent o un tovalló durant uns 30 minuts. No es modelarà la massa si no està freda.
 4. Escalfa el forn a 180 graus. Aquest pas ho ha de fer un adult!
 5. Separa una mica de massa i li dónes forma d’un dit de la mà. Pressiones amb força una ametlla en un dels extrems a mode d’ungla. Marques tres línies a la meitat del dit com si fossin les arrugues del dit. Fas més dits bruixa de la mateixa manera amb la resta de la massa.
 6. Col·loques les galetes-dits sobre una safata de forn amb paper de forn. Pots pintar cada dit amb una mica d’ou batut per donar-li color. Deixem al forn uns 12-15 minuts o fins que estiguin lleugerament daurats. Deixa refredar uns 3-5 minuts.
 7. Aixeques amb molta cura l’ametlla i li poses una mica de melmelada com si fos sang. Tornes a col·locar l’ametlla sobre la melmelada. També pots pintar la part de darrere del dit amb melmelada per simular la sang.
 8. T’atreveixes a mossegar aquests terrorífics dits de bruixa? Bon profit!

També et pot interessar...