TALLER DE PLASTILINA ARTESANAL

Una manera divertida, entretinguda i casolana de crear la nostra pròpia plastilina… artesanal!
Us animem a què proveu aquesta tècnica a casa!

TALLER DE PLASTILINA ARTESANAL

Els materials per la plastilina artesanal són senzills i els podeu trobar fàcilment: farina, sal, oli, aigua i colorants alimentaris de diferents colors.
En tot el procés es fa necessari cobrir-se les mans i l’espai on treballarem amb farina per tal d’evitar que se’ns enganxi la massa als dits.
El primer és combinar dues mesures (com per exemple: un bol, un plat fondo, un got…) de farina amb una de sal en un recipient (en un de més grandària que el que farem servir com a mesura, referència…) i mesclar-ho. A continuació, se li afegeixen quatre cullerades d’oli i seguim mesclant. És aleshores quan hi posem una d’aigua per acabar-ho de lligar tot plegat en una massa.
La massa és adient quan s’assembla a la del pa, tot i que en aquest no està pensada per menjar-se-la.
De la quantitat de colorant alimentari, un mínim de 2 – 3 gotes per aconseguir tons suaus i més gotes per més colors més llampants.
Tornem a treballar la massa perquè agafi una tonalitat uniforme i el colorant s’estengui per tota ella. Durant aquesta part a vegades pot semblar que hi heu posat gotes. Calen ganes al mesclar i un xic paciència però ja veureu com la massa a poc a poc va agafant el color final.
Si no tenim pensat passar al següent pas (el de crear figures), el millor és que amb paper film (el de plàstic transparent) emboliquem les boles de massa de diferents colors i les posem al frigorífic. Allà dins, a la nevera, la massa es conserva bé mantenint una textura òptima.
I si no, endavant doncs! A posar-se creatius i creatives: el que nosaltres vulguem modelar i escollint els colors per a la composició que més ens agradin.
Quan tenim les figures ja modelades, és moment d’introduir-les al forn a uns 200 graus entre 5 i 10 minuts, estant a la guaita. Abans les posem en una safata sobre un paper de forn (de rebosteria) que alhora ens aguanta altes temperatures i evitarà que les figures se’ns enganxin (a sobre del llit de paper de forn, també un polsim de farina). El que aconseguim amb tot això és endurir la massa com quan es cou el fang.
Recomanació: Sempre és bo encendre el forn uns minutets abans perquè estigui ja preparat quan hi posem les figures. I recordeu treure la safata amb compte que estarà ben calenta.

També et pot interessar...