Projecte guanyador de la 3a Convocatòria Pati Llimona – VisualKorner 2021

Magalí Pichinini 

“Aprenem que el nostre úter sagna un cop al mes, però es parla poc sobre el que ens passa la resta de dies; com muten les nostres emocions, com muta el nostre cos, com muta la nostra energia.

 

“LA OLA” neix a partir de la necessitat d’apropar-me a la nostra naturalesa cíclica, sempre canviant; de conèixer, comprendre i naturalitzar l’univers del cicle menstrual i els canvis que experimentem a nivell mental, emocional i físic durant les diferents fases, entenent el moviment com un signe vital”

 

“LA OLA” la veurem exposada al llarg d’aquest 2022 al C.C. Pati Llimona i a la sala d’exposicions del Laboratori Visualkorner.


Projectes seleccionats amb accèssit en la 3a Convocatòria Pati Llimona – VisualKorner 2021

CARA B

Per Francesc Plana Rafí

És un projecte de retrat documental, que narra les històries d’alguns dels casos més polèmics d’Espanya, i també alguna d’internacional (Brasil), i fa una reflexió del rumb que pren en un tema tan especial com és la dona al cos de bombers. Les històries donen a conèixer l’altra cara d’una professió que la societat desconeix (i que idealitza), despullant persones normals que han tingut problemes tan de depressió, estrès, greus lesions, i alguns de molts polèmics que l’administració fa vista al costat. 

Francesc plana Rafí és bomber de Barcelona des de 2009. Va estudiar fotografia a les escoles Grsi Art i Idep de Barcelona.

BEHAVE

Per Marina Plana 

 “Vivim en una societat binària, ets home o dona, però no pots ser els dos ni cap dels dos. No hem ni nascut i la societat ja dicta qui som i com hem d’actuar. Ens obliguen a determinar-ho com a home o dona i associem aspectes masculins al primer i femenins al segon. Utilitzant el drag i el transformisme qüestiono la incomoditat que suposa per mi utilitzar només els termes home i dona per descriure la identitat d’una persona.

En un món perfecte seríem capaços de coexistir sense haver de reduir a les persones a etiquetes o genitals.”

CONTRA EL OLVIDO

Per Ester Pérez Berenguer amb el projecte col·laboratiu de l’Associació Palestina de Catalunya i Fundació Suds.

“Uno de los pilares del discurso sionista es la negación de la presencia del pueblo palestino en su propia tierra. El eslogan sionista “una tierra sin pueblo para un pueblo sin tierra” es el ejemplo emblemático de la disociación de la realidad sionista para justificar la colonización y apropiación de Palestina. Por ello, la necesidad de representación para el pueblo palestino es un ejercicio de legitimación de su propia existencia.

Varias personas miembros de la comunidad palestina en Catalunya han abierto sus casas, sus álbumes de fotos familiares, documentación administrativa atesorada durante años, objetos de fuerte carga histórica. Nos han relatado cómo vivieron la Nakba en primera persona, cómo tuvieron que huir “con lo puesto”, cómo las mujeres palestinas han tenido y tienen que afrontar la doble ocupación -la del territorio y la de sus cuerpos-, cómo el pueblo palestino resiste y se enfrenta a la fuerza ocupante.  Resistir es existir”.


Projectes seleccionats per exposar en la 3a Convocatòria Pati Llimona – VisualKorner 2021

 

 

 “DONES SENSE LLAR, HISTÒRIES DE SUPERVIVÈNCIA”

Per Claudia Frontino 

Mostra històries reals de dones que en un moment o altre han patit o pateixen situacions de sensellarisme a la ciutat de Barcelona. Històries sovint invisibilitzades de dones que intenten ensortir-se malgrat la crisi econòmica arrossegada des de 2008, una pandèmia mundial inesperada, condicions socials cada vegada més extremes, i constants episodis de violència masclista, institucional i administrativa. Històries de dones que, sens dubte, són lluitadores i supervivents en un sistema masclista, capitalista i racista.

 

BAJO El PUENTE 1995

Per Jordi Oliver

Badalona Enero del 1995. Tras ser desahuciadas por no poder hacer frente al pago del alquiler, varias familias gitanas fueron forzadas a vivir en la calle, bajo el puente de la autopista a su paso por Badalona. Quería denunciar esta terrible situación a través de la imagen, hacerlo llegar a la gente aunque no sabía bien como. Me acerqué allí y les propuse mis intenciones de retratarlos y convivir con ellos durante un tiempo. ..

 

DESAHUCIADOS EN PANDEMIA

Per Juan Camilo Moreno

“Este proyecto explora durante seis meses las historias de personas y familias que han sido desahuciadas en estado de alarma y plena crisis sanitaria; desde el interior de los pisos, hasta las cargas policiales causadas por la presión vecinal, ilustrando la problemática de los desahucios que va cobrando víctimas desde hace años en Barcelona.”

 

Les set exposicions les veurem exposades al llarg d’aquest 2022 al C.C. Pati Llimona.

La Convocatòria VisualKorner és una crida anual que promou la visibilitat d’artistes novells, nous talents i de les seves creacions⁠.
⁠Cada any busquem projectes fotogràfics per exposar a les nostres sales i premiarem a la millor proposta amb 1.000 € i 3 amb accèssits de 300 € per a la producció del projecte. Tot això gràcies al suport del Laboratori Visualkorner.