El passat 15 d’octubre vam tancar la 3a edició de la convocatòria més important del Pati Llimona. De tots els projectes presentats, quatre d’ells seran els seleccionats per part de la programació d’exposicions del Pati Llimona i el jurat. D’aquests quatre, un d’ells guanyarà el premi VisualKorner, 1.000 € per la producció del seu projecte.

Tot això serà possible gràcies a l’expertesa del nostre jurat, compost per professionals de la fotografia amb una llarga formació i cultural visual.

El pròxim 22 d’octubre el nostre jurat es reunirà per analitzar curosament seguint els criteris d’avaluació que figuren a les bases dels premis. L’organització posa a disposició del jurat tota la informació recollida en la inscripció de les obres, que jutja i amplia, mantenint l’anonimat dels autors i les autores.

Aquí presentem al jurat que és divers i nombrós per tal de generar debat i són especialistes en les diferents disciplines de la fotografia. 

Agustí Fernández

Va començar amb divuit anys al laboratori fotogràfic de Barcelona Carreras i, fins a la data, ha estat sempre vinculat al procés de positivat. L’any 1982 va fundar amb el seu amic i fotògraf, Joan Tomás, la galeria fotogràfica Primerplano, on van realitzar exposicions de Manolo LaguilloPepe Encinas i Koldo Chamorro, entre d’altres. La galeria va destacar per fer la primera mostra fotogràfica d’Agustí Centelles. Des de l’any 2014 és un dels fundadors del laboratori i espai fotogràfic Visualkorner de Barcelona, casa patrocinadora d’aquesta convocatòria.

Mireia Plans

És fotògrafa i docent especialitzada en la creació i l’acompanyament de processos fotogràfics. Professora de fotografia a la Universitat de Barcelona, UNIBA, Instituto 8, i Alas Arts en Moviment. Dissenya i imparteix projectes de fotografia participativa i tallers d’educació visual a Photographic Social Vision des de 2004. La Mireia Plans és Llicenciada en Belles Arts [UB] i Graduada en Fotografia [IEFC], ha exposat a la Cidade da Cultura de Santiago, la Biennal d’Arquitectura de Venècia o la Galeria Valid Foto. Actualment cursa els seus estudis de doctorat, investigant en el camp de l’art i la fotografia participativa com a eina per a la inclusió social i la transformació personal.

Joan Tomás

Va aficionar a la fotografia als 11 anys. Es va professionalitzar des dels 24 anys després d’estudiar fotografia a Londres. Durant la seva carrera, ha realitzat fotografia de documental, publicitat i moda, des dels anys 90 es va especialitzar en retrat de celebritats i fotografia documental, treballant per a revistes, discogràfiques i productores de pel·lícules. Va realitzar les icòniques fotografies de les pel·lícules de cartells de “Lucía y el sexo” i “Mar Adentro”. El 2012 La Fábrica va publicar una selecció dels seus retrats a la col·lecció d’autors espanyols Photobolsillo. Des del 2004 duu a terme projectes d’art comunitari plasmats després en instal·lacions d’art urbà, a Espanya, França i Okinawa al Japó. Al 2003 va ser membre fundador del Centre de Fotografia Documental de Barcelona (Lafotobcn). El 2019 el MNAC adquireix 25 fotografies que entren a formar part de la seva col·lecció. Joan Tomás és un fotògraf eclèctic, tant en estil com en temàtiques, sempre buscant noves formes de mostrar i utilitzar la fotografia, des de revistes fins a llibres, utilitzant instal·lacions d’art urbà, darrerament, també fent collage i experimentant amb visuals a les arts escèniques en el seu últim projecte “The thin place” amb la compositora i cantant Fanel.

 

És un privilegi comptar amb l’experiència i els coneixements dels tres membres del jurat de la 3ª Convocatòria VisualKorner. Gràcies per formar part d’aquest premi tan especial!

Estigues l’aguait de les nostres xarxes socials perquè tan aviat tinguem els finalistes els anunciarem a l’Instagram i al Facebook

Patrocina aquesta convocatòria: