Un projecte de Silvia Prió.

Del 20 de setembre al 15 d’octubre de 2021

La Cultura Romaní constitueix, des de fa segles, una part integrant del patrimoni cultural europeu. Els Gitanos han viatjat, arreu del món adoptant trets culturals dels països d’acollida i han contribuït a difondre’ls allà a on s’han instal·lat. Malgrat això, la cultura i la història del Poble Gitano segueixen sense tenir el seu reconeixement.

Sota una mirada actual, Tigancă Vrăjitoare és una visió poètica del món màgic que envolta a aquestes dones. Des de fa segles, són posseïdores per llinatge de l’art de la vidència. Es tracta d’una tradició que es transmet de mares a filles, generació rere generació i, més enllà de la mitificació, la dona gitana troba en la quiromància i el tarot un suport per tal de guanyar-se el pa.

Les fotografies de la Silvia Prió busquen les connexions entre la màgia més ancestral amb les noves formes de comunicació.
És treball que interpel·la al pensament racional i té l’objectiu de donar a conèixer la realitat rom. Una comunitat poc atesa, culturalment marginada i, que a través d’aquesta lectura, obre el debat sobre les minories.

Projecte guanyador de la II Convocatòria VisualKorner-Pati Llimona Barcelona 2020.

Silvia Prió és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​Menció d’Honor en el Grau Superior de Fotografia artística i posseeix una diplomatura de Cinema Documental per la UIB. Actualment és professora de Projectes de la Fotografia i Teoria de la Fotografia a l’Escola Superior de Disseny de Palma de Mallorca.

El seu treball artístic se centra en la fotografia, la videocreació i el cinema documental.

Articles relacionats: Tigancă Vrăjitoare