ProfessorRober Astorgano
Durada18,5 h en 8 sessions
Inici-finalDel 30 d’abril al 18 de juny
DiaDimarts de 18.30 a 20.30/21 h

(3 sessions de 2 h i 5 de 2,5 h)

Preu75,89 €

Es realitzarà un vídeo reportatge documental amb els coneixements que s’aniran adquirint durant el curs, per poder explicar una història de forma directa i senzilla, amb un punt de vista i un estil propi.

Objectiu del taller

Obtenir els coneixements professionals i tècnics per a la realització de reportatges audiovisuals documentals.
Conèixer les diferents formes de representar la realitat i les eines necessàries per crear una història, compondre una imatge, dotar de ritme a una narració i difondre-la de forma efectiva.

Aquest curs està destinat a aquelles persones interessades a crear i explicar històries pròpies de manera professional i de qualitat mitjançant l’aprenentatge de tècniques audiovisuals.

Durant el curs es realitzarà un reportatge amb els coneixements que s’aniran adquirint, per poder explicar una història de forma directa i senzilla, amb un punt de vista i estil propis.

Metodologia
Curs teòric-pràctic en el qual es realitzarà un projecte documental audiovisual.
Les classes es divideixen en sessions de teoria específica juntament amb l’elaboració,
avaluació i seguiment del procés de producció del reportatge a realitzar.

Programa

  • Metodologia per a l’elaboració d’un reportatge audiovisual: buscar i crear una història, diferents formes de representar la realitat. L’enfocament temàtic i la narrativa visual.
  • Desenvolupament del guió: materialització de la idea.
  • Creació d’ imatges: enquadrament i composició, l’enfocament, profunditat de camp, distància focal.
  • Rodatge, càmera i realització: gravació de vídeo amb DSLR, tipus de plànols, moviments de càmera i llenguatge audiovisual. Tècniques de realització.
  • Edició, muntatge i postproducció: articulació del temps, so, ritme audiovisual, color, tècniques i estils d’edició. Muntatge mitjançant el programa Premiere.
  • Difusió

Sessions

  • 1, 2, 3 Teoria a l’aula
  • 4, 5, 6, 7 Rodatge
  • 8 Edició

Material que s’ha de portar: Càmera rèflex digital o càmera de vídeo.

A qui va destinat

Curs destinat a tot el públic interessat en el format audiovisual com a mitjà per crear i explicar històries. El curs parteix dels elements més bàsics del món audiovisual pel que no fa falta tenir coneixements previs en aquest camp.