Amb Felipe Aranguren

La globalització és un procés d’uniformització de pautes de producció i consum, i en ella no manquen de manera exponencial els productes de contingut nacional. No hi ha folklore a l’industria agroalimentària mundial

Felipe López-Aranguren va néixer a Madrid, és sociòleg, i des de 2003 a 2007 va formar part del Consell Assessor de RTVE a Catalunya. Membre de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i col·laborador del Centro de Investigación Para la Paz (CIP) Madrid, guardonat amb el Premi Nacional de Drets Humans. Professor en diverses Universitats d’estiu, col·labora en diverses revistes i diaris i imparteix conferències sobre sociologia, cultura, pau i desenvolupament, política i literatura.


Activitats passades

Capitalisme verd o revolució ecològica

Estem enfront un gran repte, com molts pocs en el món: Xocat amb el mur infranquejable del model capitalista o plantejar-nos una revolució que ens porti a un desenvolupament sostenible.
 
La xerrada serà amb Santiago Vilanova, llicenciat amb Ciències de la informació per la  Universitat Autònoma de Barcelona , i col·laborador amb el El Punt Avui. Ha sigut director de l’antic Diari de Barcelona (1983-84) , Urseda (1977-81) i redactor de el Correo Catalán (1973-1976)
Entre les seves obres escrites hi trobem L’energia del turisme sostenible (2001), Txernòbil: la fi del mite nuclear (1988)

A les 19.30h

 

16/11- Sobre la industria farmacèutica amb Aina Perelló

A la trobada d’avui farem una contextualització de la industria farmacèutica a nivell mundial, des de la perspectiva dels i les professionals de la medicina. I com afecta al tractament dels i les pacients.

Aina Maria Perelló Bratescu és llicenciada en medicina, amb l’especialitat de Medicina familiar.

Actualment treballa al Centre d’Atenció Primària de la Barceloneta.

Presenta l’acte: Esther Limón

A les 19.30h

==

El món financer

El món financer actual es caracteritza pel seu gran dinamisme i la globalització. A la segona xerrada del cicle volem apropar-nos a la realitat econòmica global amb una mirada a la seva estructura i evolució.

Arcadí Oliveres (Barcelona, 1945) és professor d’Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona reconegut activista per la justícia social. Actualment és president de l’organització de Justícia i Pau. Entre d’altres ha publicat: El rescat de la Democràcia. Conversa entre Arcadi Oliveres i Celestino Sánchez (Barcelona, 2013).

Presentarà l’acte: Felipe Aranguren

————————————————————————————————-

Cicle de xerrades: La variedad del mundo

A les 19.30 h

Comencem el cicle de xerrades parlant del TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), un tractat comercial que s’està negociant entre la Unió Europea i els Estats Units i que recull el intercanvi de béns, serveis i inversions. Tant el contingut com el procés del TTIP, són molt criticats per diferents agents socials i econòmics de tota Europa, ja que, l’acord pretén liberalitzar nous mercats i armonitzar la legislació, creant un lliure mercat on qui sortirà perdent serà la ciutadania europea i americana per la gran pèrdua de drets que suposa.

Miren Etxezarreta Zubizarreta, (Ordicia, Guipúscoa, 1936) és una economista i intel·lectual d’esquerres estretament vinculada als moviments socials. Des de 2007, és Catedràtica Emèrita en Economia Aplicada de la UAB.  Entre d’altres publicacions, és autora de: ¿Para qué sirve realmente la economía? (2015).

Presentarà l’acte: Bernat Muniesa

Organitza: Puentes Culturales

Consulteu tota la programació amb PDF

la-variedad-del-fin-del-mundo