Durada16h en 8 sessions
dia, professora, duradaDilluns tarda: Del 29 d’abril a l’1 de juliol
Dilluns de 17 a 19 h
Professora: Glòria Vives 

Dimecres tarda: Del 24 d’abril al 19 de juny
Dimecres de 17 a 19h
Professora:Lucía Gómez 

Preu65,63€

Urban Sketching aprendrem a copsar en el nostre quadern de dibuix, mitjançant l’observació, allò que ens interessa del nostre voltant. Combinarem dibuix, tipografia i color, i aprendrem recursos útils per dibuixar a l’exterior.

Aquest trimestre treballarem la gent, les persones.
Treballarem amb els materials més utilitzats en aquesta modalitat com són l’aquarel·la, les plomes i els retoladors. Dibuixarem in situ els paisatges urbans i els seus habitants.

Objectiu

L’objectiu d’aquest trimestre és aprendre els conceptes que defineixen el dibuix urbà (UrbanSketching) i utilitzar-los en els nostres propis dibuixos.

Metodologia

Part teòrica i pràctica, amb sortides fora de l’aula, per la ciutat, per realitzar dibuixos in situ de l’entorn: espais interiors i exteriors, persones, edificis, carrers, paisatge, natura… Atenció personalitzada i adaptada al nivell i interessos de cadascú.

Programa

  • Introducció: una breu explicació de què és l’Urban Sketching o dibuix urbà.
  • Coneixement dels materials i suports: Quaderns i llibretes, aquarel·les, pinzells, retoladors.
  • Conceptes bàsics: Dibuix (figura humana, edificis, natura…), el traç, teoria del color i cercle cromàtic, gradació tonal, llum i ombres, volum, perspectiva, composició, diferents tipografies.
  • L’espai de treball: organització i distribució dels materials.
  • Planificació del treball.
  • Tècniques mixtes.

Material que s’ha de portar

Quadern per dibuixar (paper >130gr/m2 i mida>13x20cm), llapis, goma d’esborrar, maquineta i retolador negre a prova d’aigua.

A qui va destinat

Totes les persones interessades en dibuixar i que desitgin aprendre la tècnica del dibuix urbà. Tant amb coneixements de dibuix com sense.