Professor:Ivan Sanczewski
Durada:17 h en 7 sessions
Inici/final i Dia:DEL 2 DE FEBRER AL 30 DE MARÇ (no hi haurà classe ni el 23/02, ni el 23/03)

Dissabte, de 10.30 a 12.30 / 13.30 h (3 sessions pràctiques de 3 h)

Preu:69,73 €

L’Street Photography es troba en plena evolució gràcies a les aportacions d’altres gèneres i a la seva gran accessibilitat: només cal una càmera i ganes de passejar amb l’ull ben atent.

Objectiu del taller:
L’objectiu del taller és donar als alumnes  una visió àmplia de la Street Photography, un gènere que està de moda i a la vegada és molt accessible.

A través d’una sèrie de tres propostes d’exercicis, els participants crearan sèries fotogràfiques diverses, tot aprofundint en les principals vessants de la Street Photography.

Es posarà especial atenció en l’edició, per tal que els treballs tinguin una narrativa visual coherent.

Metodologia:
En la part teòrica tractarem aspectes tècnics i de l’street photography i veurem l’ampli abast d’aquest gènere.

Es proposa als alumnes la realització d’una sèrie fotogràfica basada en l’acció i l’espai de l’àmbit públic urbà.
La primera sessió tindrà per objectiu consolidar la tècnica fotogràfica i l’ús ràpid de la càmera. La segona estarà orientada a guiar la mirada de l’alumne in situ, per tal que aprengui a veure el potencial de les diferents escenes.

Es treballarà a nivell col·lectiu i individual.
L’última sessió serà una posada en comú de les millors fotos de tots els participants per tal de fer una edició final conjunta.

Es treballarà amb els conceptes d’acció i espai, i les relacions entre els personatges i l’entorn que s’estableixen de forma espontània i efímera. S’aprofundirà en la tècnica, per que l’alumne guanyi seguretat i agilitat amb la càmera.

La Street Photography es troba en plena evolució gràcies a les aportacions d’altres gèneres i a la seva gran accessibilitat: només cal una càmera i ganes de passejar amb l’ull ben atent.

Objectiu del taller:
L’objectiu del taller és donar als alumnes  una visió àmplia de la Street Photography, un gènere que està de moda i a la vegada és molt accessible.

A través d’una sèrie de tres propostes d’exercicis, els participants crearan sèries fotogràfiques diverses, tot aprofundint en les principals vessants de la Street Photography. Es posarà especial atenció en l’edició, per tal que els treballs tinguin una narrativa visual coherent.

Metodologia:
En la part teòrica tractarem aspectes tècnics i de la Street Photography i veurem l’ampli abast d’aquest gènere. Es proposa als alumnes la realització d’una sèrie fotogràfica basada en l’acció i l’espai de l’àmbit públic urbà.

La primera sessió tindrà per objectiu consolidar la tècnica fotogràfica i l’ús ràpid de la càmera. La segona estarà orientada a guiar la mirada de l’alumne in situ, per tal que aprengui a veure el potencial de les diferents escenes. Es treballarà a nivell col·lectiu i individual.

L’última sessió serà una posada en comú de les millors fotos de tots els participants per tal de fer una edició final conjunta.

Programa: 

Sessions 1 (teòrica):
Què és la Street Photography. Un gènere sense límits. Escenaris i escenes que poden funcionar. Consells tècnics específics: hiperfocal, velocitat d’obturació, objectius, modes de prioritat, medició ràpida de la llum. Visionat i comentari d’imatges de: Henri Cartier-Bresson, Richard Kalvar, Matt Stuart, Alex Webb, Vivian Maier, Joel Meyerowitz i més.

Sessions 2 (pràctica al carrer):
Posarem en pràctica tots els aspectes tècnics vists en les dues primeres sessions. Treballarem la mesura de la llum en situacions de llums i ombres amb molt contrast i en situació de llum homogènia. Indagarem en tipus d’escenaris, personatges i accions.

Sessió 3 (primera edició):
Primera aproximació a la edició, repassant les fotografies de les primeres dues pràctiques amb intenció de trobar els encerts, els errors de plantejament més freqüents i mirant de millorar les que ja hem fet. En aquesta sessió es dotarà els alumnes d’eines per que puguin escollir les seves millors imatges amb intenció d’explicar una història determinada.

Sessió 4 (edició final):
Farem una selecció individual de les millors fotografies de cada participant fetes al llarg del curs (durant les tres sessions pràctiques i altres imatges fetes durant el període que dura el taller). En conjunt, farem una edició de les fotografies que ens donin un contingut documental.

Material que s’ha de portar:
Càmera fotogràfica (digital o analògica) preferiblement amb controls manuals

A qui va destinat:
A aquelles persones que vulguin iniciar-se en la Street Photography i a aquells que ja en portin un temps fent aquest tipus de fotografia i vulguin donar-li una nova perspectiva a les seves imatges. A més, es una eina excel·lent per desenvolupar les seves habilitats fotogràfiques.