TALLER ANUL·LAT
Professor:Rober Astorgano
Durada:12h en 4 sessions
Inici-final i diaDel 25 de juny al 16 de juliol
Dimarts d’11 a 14h
Preu49,22 €


Farem un reportatge fotogràfic documental sobre el barri Gòtic, on cada alumne aportarà la seva pròpia visió i creativitat. Repassarem els referents de la fotografia documental i de reportatge, aprendrem la tècnica per realitzar fotografies en aquest camp, desenvoluparem una narrativa fotogràfica, i adquirirem coneixements en diferents llenguatges visuals. La primera classe serà teòrica i la resta seran eminentment pràctiques.

Objectiu del taller
Obtenir els coneixements professionals, tècnics, històrics i ètics rellevants sobre la fotografia documental i les seves disciplinis i aplicar-les per a realitzar un reportatge fotogràfic sobre el barri.
Conèixer les diferents formes de representar la realitat i les eines necessàries per a crear una història, compondre una imatge, dotar de ritme a una narració.

Programa

  • Història del documentalisme: grans documentalistes, referents i tradicions de la fotografia documental.
  • Tècnica fotogràfica i creació d’imatges: diafragma, obturació, ISO, exposició, enquadrament i composició, enfocament, profunditat de camp, distància focal, temperatura de color, il·luminació, la presa fotogràfica; com utilitzar les tècniques i elements fotogràfics a l’hora de contar la teva història.
  • Metodologia per a l’elaboració d’un reportatge: buscar una història, l’enfocament temàtic i la narrativa visual.
  • Llenguatge visual: la imatge com a llenguatge, la narrativa fotogràfica.
  • La fotografia documental i les seves disciplines: el fotoperiodisme, el reportatge fotogràfic documental, fotografia de carrer, fotografia documental d’autor amb perspectiva social i documentalisme contemporani.

Metodologia
Curs pràctic en el qual també es proporcionaran nocions teòriques bàsiques sobre fotografia documental i la seva tècnica. Sortirem a fotografiar el barri per a documentar la seva realitat des de diferents punts de vista, realitzant un projecte documental propi.

Material que s’ha de portar
Cambra reflex digital o càmera compacta amb opcions manuals.

A qui va destinat
Curs destinat a tot el públic interessat en la fotografia documental i a explicar històries per mitjà d’imatges.
El curs parteix dels elements més bàsics de la fotografia pel que no fa falta tenir coneixements previs en aquest camp.