ProfessorCarme Pastor
Durada18 h en 9 sessions
Inici-finalDel 29 de gener al 26 de març
DiaDimarts de 17.15 a 19.15 h
Preu73,83 € (suplement 5€)

Porta un moble o un objecte de fusta de petites dimensions i decora’l amb la tècnica decorativa que més t’agradi: tenyit, decapat, glacejat, plantilles i moltes altres.

Objectius

L’objectiu serà aprendre a pintar, policromar, envernissar, encerar; i poder recuperar un moble o petit objecte de fusta o d’un altre material, que aportarà l’usuari al taller, utilitzant tot un seguit de coneixements i tècniques que anirà adquirint i treballant al llarg de taller.

Metodologia

La primera sessió serà de principis teòrics. Al llarg de la sessions s’utilitzaran un seguit d’estratègies pedagògiques amb les quals se centrarà tota la metodologia a fer que els assistents siguin part activa del procés i amb capacitat de decisió, sempre sota la direcció de la tallerista.

Programa

  • Tema 1: Preparació de la superfície de la fusta

Per obtenir un resultat de qualitat i durabilitat en la policromia d’un moble es imprescindible preparar la superfície abans de començar a pintar.

  • Tema 2: Decoració amb pintura sobre fusta

Quan tinguem la superfície polida i neta, es pot aplicar l’emprimació acrílica o segelladora amb la que tancarem la porositat de la fusta.

  • Tema 3: Decoració amb tenyit o encerat

Treballarem sobre la fusta crua, polida i neta però sense cap tipus d’emprimació, ja que el tint i la cera han de penetrar perfectament en el porus de la fusta. Una vegada aplicat el tint o la cera podem aplicar un tapa porus i polir de nou la fusta (Per a moble rústic i tradicional).

  • Tema 4: Aplicació de pintura acrílica

Amb aquest tipus de pintura de base a l’aigua farem un fons de color al moble, escollint entre una gran varietat de tons i colors que a més a més es poden barrejar entre si.

  • Tema 5: Aplicació de tints, pigments, anilines a l’aigua i a l’alcohol

El tint es un mitjà excel·lent per la coloració de la fusta que penetra a la superfície i gràcies a la seva transparència, deixa veure la beta, la textura i la qualitat de la fusta.

  • Tema 6: Tècniques decoratives de superposició de capes o “decapat”

Decapar una superfície consisteix a aixecar les diferents capes de pintura deixant veure la capa anteriorment donada o el fons de la fusta crua.

  • Tema 7: Tècnica del glacejat

El glacejat de una superfície que imita el glacé superfície brillant normalment referint-se el teixit de tafetà brillant, es realitza amb tampons d’estampació fets per els mateixos alumnes amb diferents materials i textures: sabó, patata, esponges, cartró… i altres materials.

  • Tema 8: Tècniques per detalls decoratius dels mobles. Pintats a mà o amb plantilles

Consisteix en la reproducció de motius decoratius amb l’ús de plantilles que permet repetir un motiu tantes vegades com es vulgui. Podrem fabricar les nostres pròpies plantilles.

  • Tema 9: Acabats del moble amb productes naturals

Tots els mobles no tenen els mateixos acabats, dependrà de l’estil, forma i època i d’on hagi d’anar el moble. Aprendre a aplicar cera verge, vernís a l’aigua, fusta rentada, o a la manera tradicional amb goma laca aplicada a canell o pinzell.

Material que s’ha de portar

Cal portar un moble de fusta petit (una cadira, un mirall, una capsa, etc). La resta de materials s’explicaran el primer dia de taller.

Suplement econòmic

Serà de 5 € pel material comú. Pel que fa al material personal, en parlarà la  tallerista el primer dia.

A qui va destinat

El  taller està pensat per a tothom que vulgui introduir-se en la pintura decorativa de mobles/objectes sense coneixements previs, així com per a aquells que en tenen nocions bàsiques i volen ampliar els coneixements.