ProfessorAndi DomDom
Durada5 h en 2 sessions
Inici-finalDel 12 al 19 de juliol
HorariDijous de 18.30 a 21 h
Preu20,51 € (Suplement: 7 €. El suplement no s’ha d’abonar si l’alumne/a porta tinter, tinta xinesa en barra, pinzell japonès, paper blanc i paper d’arròs)

És una tècnica mil·lenària aplicada pels monjos budistes. Es pinta amb tinta xinesa sobre paper de fibres naturals i d’arròs seguint un cerimonial de respecte i concentració per a l’elaboració del traç amb pinzell japonès.

Un estil lliure i energètic; es valora la composició i l’expressió del traç per representar l’essència del que volem pintar més que el contorn dibuixat a línia. Sempre Naturalesa. Nosaltres som naturalesa.

La naturalesa com a inspiració és aquest cas el paisatge i els seus elements (roques, arbres, atmosfera), abordarem els elements per separat i després la composició.

Els antics mestres aconsellaven als seus deixebles pintar amb tinta negra de manera que l’obra final faci l’efecte de color. Això significa que hem d’aprendre a treballar tots els tons des del blanc-gris molt clar al negre intens per aconseguir pintar i, amb això, transmetre emoció. Quan vegem la pintura, ens reflectim en ella i sigui sincera.

Hi ha un proverbi japonès que diu “si el teu esperit està bé, el pinzell et seguirà”.

Comencem les classes amb exercicis de concentració i relaxació mentre que prenem contacte amb els materials i nosaltres mateixos para ,a continuació, pintar.

Aquest art Zen, ens brinda també els beneficis de la plena consciència (midfullness) , relaxació mental, fortalesa espiritual.

Material que s’ha de portar
Si l’alumne porta :

Paper d’arròs o d’aquarel·la (per pintar)
Paper blanc genèric per fer proves i exercicis d’escalfament
Tinter de pedra (suzuri)
Negra xinesa en barra
Pinzell Japonès
Flascó per a aigua
Paper absorbent o drap
Un feltre negre més gran que el paper per recolzar fulla

 

No haurà d’abonar el suplement de 7 €.

A qui va destinat
A tota persona que vulgui connectar amb la seva pròpia creativitat, conèixer una eina expressiva nova, i desenvolupar la seva pròpia expressió. No es necessita tenir cap coneixement previ.