Amb la col·laboració de l’Escuela Itinerante del Libro, Associació ILDE.

Cursos al voltant del llibre i de les arts útils per a la seva realització artesanal. El llibre d’artista com a forma d’investigació visual lliure i creativa. En preparació del XIIè Festival del Llibre d’artista i la Petita edició, Sant Jordi 2019.

Professor:Elisa Pellacani (Associació ILDE)
Durada:18 h en 6 sessions
Inici/final:DEL 19 D’OCTUBRE AL 23 DE NOVEMBRE
DiaDivendres de 17.30 a 20.30 h
Preu:73,83 € (Suplement: 5 €)

Dissenyar i crear un llibre en què la forma i el contingut són una part útil de l’expressió d’un missatge personal. A través de les tècniques d’enquadernació, il·lustració i composició gràfica, es comproven els passos necessaris per a la construcció d’un prototip artesanal.

Objectiu del taller
Realització d’un idea personal en un o més llibres/prototips (es proposaran línies temàtiques de inspiració), treballant en plena llibertat estilística i segons el propi recorregut artístic/expressiu, avaluant les possibilitades de reproductibilitat en edició del prototip.
Metodologia
Una metodologia simple i rigorosa per seguir practicant en el propi estudi sobre noves possibilitades de producció editorial. Practicant de forma manual, amb paper, tisora, regla i llapis; es relaciona el contingut narratiu amb varies estructures possibles, acabant com a mínim en una maqueta.
 
Programa
Introducció històrica/critica sobre el llibre i el llibre d’artista, anàlisi guiada amb llibres “d’artista” i llibres editats.
Propostes de temàtiques i conceptes, relacionar diferents mètodes d’enquadernació, composició gràfica, impressió i construcció del llibre (i les seves possibilitades d’aplicació a un projecte en tirada mas llarga). Pràctica assistida per al desenvolupament d’una idea i d’un format personal combinat/escollint entre els pressupostos fins la realització d’un prototip, llibre objecte-únic o edició. Consideracions finals, anàlisi dels treballs realitzats.

A qui va destinat

A qui ja fa llibres i vol experimentar un recorregut creatiu i metodològic sobre l’edició artística.

A qui mai ha fet llibres però vol començar.

Benvinguts il·lustradors, dissenyadors, escriptors i fotògrafs!!!