Amb la col·laboració de l’Escuela Itinerante del Libro”, Associació ILDE

Cursos al voltant del llibre i de les arts útils per la seva realització artesanal. El llibre d’artista com a forma d’investigació visual lliure i creativa, sigui per a qui ja fa llibres sigui per aqui en vol fer. En preparació del XI Festival del Llibre d’artista i la Petita edició, Sant Jordi 2018.

Professor:Elisa Pellacani, Associació ILDE 
Durada:10,5 h en 3 sessions
Inici/final:del 3 al 17 de FEBRER
Dia:Dissabte de 10.15 a 13.45 h
Preu:43,07 € (Suplement: 2 €)

A través la il·lustració, la composició dels textos, però també a través l’enquadernació, els talls i els materials mes diversos: el projecte d’un llibre d’artista és una forma de practicar amb els llenguatges i les metodologies de confecció que serveixen a l’edició d’una idea personal realitzant un prototip artesanal i avaluant les seves possibilitats de reproductibilitat.

Les enquadernacions com les experiències gràfiques propostes(collage, gravat i impressió artesanal, cal·ligrafia, il·lustració), dialoguen per donar forma a la comunicació d’alguna cosa intimo, secret com les coses que no se saben com dir o que no es poden explicitar, jugant amb la construcció mateixa del llibre, que desvetlla parts amagades i obre a nous imaginaris.

Materials:
portar l’estoig personal amb un equip de materials bàsics (llapis, tisores, regles, cúter de precisió, pinzell pla) i amb el que normalment s’usa mes (aquarel·les, llapisos de color, …). També portar una carpeta amb endins alguns retalls, cartolines, papers especials, retallades d’imatges que agradin, pot ser útil a l’hora d’experimentar amb el propi projecte personal.

 A qui va destinat:

A qui ja fa llibres i vol experimentar un recorregut creatiu i metodològic sobre l’edició artística.

A qui mai ha fet llibres però vol començar.

Benvinguts il·lustradors, dissenyadors, escriptors i fotògrafs!!!