Amb la col·laboració de l’Escuela Itinerante del Libro”, Associació ILDE

Cursos al voltant del llibre i de les arts útils per la seva realització artesanal. El llibre d’artista com a forma d’investigació visual lliure i creativa, sigui per a qui ja fa llibres sigui per aqui en vol fer. En preparació del XI Festival del Llibre d’artista i la Petita edició, Sant Jordi 2018.

ProfessorElisa Pellacani, Associació ILDE
Durada10 h en 3 sessions
Inici-final27 i 28 d’abril
DiaDivendres de 17.30 a 21 h; dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19.30 h
Preu41,02 € (Suplement: 2 €)

A través la il·lustració, la composició dels textos, però també a través l’enquadernació, els talls i els materials mes diversos: el projecte d’un llibre d’artista és una forma de practicar amb els llenguatges i les metodologies de confecció que serveixen a l’edició d’una idea personal realitzant un prototip artesanal i avaluant les seves possibilitats de reproductibilitat.

Les enquadernacions com les experiències gràfiques propostes (collage, gravat i impressió artesanal, cal·ligrafia, il·lustració), dialoguen per donar forma a la comunicació d’alguna cosa intimo, secret com les coses que no se saben com dir o que no es poden explicitar, jugant amb la construcció mateixa del llibre, que desvetlla parts amagades i obre a nous imaginaris.

Materials

Portar l’estoig personal amb un equip de materials bàsics (llapis, tisores, regles, cúter de precisió, pinzell pla) i amb el que normalment s’usa mes (aquarel·les, llapis de color, …). També portar una carpeta amb endins alguns retalls, cartolines, papers especials, retallades d’imatges que agradin, pot ser útil a l’hora d’experimentar amb el propi projecte personal.

 A qui va destinat

A qui ja fa llibres i vol experimentar un recorregut creatiu i metodològic sobre l’edició artística.

A qui mai ha fet llibres però vol començar.

Benvinguts il·lustradors, dissenyadors, escriptors i fotògrafs!!!