ProfessoraLiliana Pellman
Durada4,5 h en 3 sessions
Inici-finalDel 3 al 17 de juliol
DuradaDimecres, de 17.45 a 19.15 h
Preu18,45 €

El Katsugen i yuki són dues activitats fonamentals del sistema seitai, un mètode d’educació corporal que centra la pràctica en l’observació de la manifestació del moviment espontani i en la capacitat del cos d’autoregular-se.

Katsugen: És un moviment que sorgeix naturalment en estimular el bulb raquidi amb senzills i alhora profunds exercicis. Es tracta de moviments involuntaris, propis de cada persona, que regulen el cansament parcial acumulat, sensibilitzant, regenerant i flexibilitzant cos i ment.

Yuki: Concentració i intercanvi d’energia (Ki) que es realitza a partir del silenci interior, fonamentalment a través de les mans. Relaxa i harmonitza.

Objectiu del taller

El principal objectiu de l’activitat és la recuperació de funcions concretes que resideixen en el fons de l’ésser humà, la pròpia i peculiar força regeneradora i equilibradora que permet viure en salut, acceptant el dolor, la fragilitat i la malaltia com a vehicles reguladors de la vida.

Programa

Realitzem pràctiques en grup de Katsugen i Yuki, les dues activitats fonamentals del sistema Seitai creat pel mestre Haruchika Noguchi a principis del segle XX a Japó. Es basa en l’entrenament del sistema nerviós extrapiramidal (no voluntari), que regeix, per exemple, els moviments dels òrgans interns, badalls, esternuts, o els moviments que fem mentre dormim. Si practiquem amb continuïtat el Katsugen, es produirà una major capacitat de relaxació natural, i podrien fer desaparèixer anomalies produïdes per sedentarisme o mal funcionament de certes zones.

A través del Yuki, practiquem la concentració del ki (energia vital) que es comparteix per parelles a través de les mans, els ulls i altres parts del cos.

L’estructura de les classes serà la següent:

  1. Exercicis de sensibilització.
  2. Exercicis d’inducció al Katsugen.
  3. Exercicis de concentració del ki (energia vital).
  4. Pràctiques de Katsugen.undo.
  5. Pràctiques de Yuki.
  6. Aproximacions teòriques al sistema Seitai.

Material que s’ha de portar

Un mocador de seda o cotó, mitjons i roba còmoda.

A qui va destinat

El Sistema Seitai està indicat per a tot tipus de persones i de totes les edats.

INSCRIU-T’HI