ProfessorAndrea Michaelsson Btoy
Durada10 h en 5 sessions
Inici/FinalDEL 24 DE MAIG AL 21 DE JUNY
HorariDimecres, de 19:30 a 21:30 h
Preu41,02 €

La trepa o “stencil” és una tècnica artística de repetició amb la qual, mitjançant un cartró, una cartolina o un acetat, es crea una imatge o text que és fàcilment reproduïble.

Les primeres expressions d’aquesta tècnica es van registrar a les Coves prehistòriques  de Dordogne quan col·locaven les mans empastifades de pigments davant d’una paret i amb l’aire de la boca els escampaven. Actualment la influència del “stencil” a l’art urbà prové majoritàriament de la propaganda política i va iniciar-se com a moviment artístic a París a finals dels anys 70 amb plena cultura punk.

Programa
El taller consta de dues parts:

  •  La primera, una introducció teòrica a la tècnica de la stencil, breu història del street art en l’àmbit social i artístic, com l’elecció de la imatge i el seu tractament a través de PhotoShop.
  • A la segona part treballarem la part més pràctica, ensenyant a tallar i pintar la plantilla en suports com el paper, la fusta o la tela, d’un format màxim de DINA2.
  • L’objectiu del curs és a aprendre unes nocions bàsiques de la tècnica de la “stencil”, com també aprendre un criteri artístic en la composició de la imatge.

Material que s’ha de portar
5 Acetats prims de 40 x 50, taula de tall (cut matt, fusta o cartó gruixut), cutter petit, rotulador permanent per dibuixar plàstic lletra S o F, celo, bastonets xinesos, 3 esprais, papers de proves o cartolines o suports plans reciclats (fustes, marcs antics, etc…).

A qui va destinat
A partir dels 18 anys. Públic en general interessat en la foto, disseny gràfic, arts plàstiques, superació personal…