Professor:Daniela Pafundi (Proyecto instante)
Durada:10h en 5 sessions
Inici-final i diaDe l’11 de maig al 8 de juny
Dissabte de 16.30 a 18.30h
Preu41,02 € (suplement econòmic 10€)

Un fotozine, o fanzine fotogràfic, és un format on l’eix central de la narració són les imatges i es confecciona de manera artesanal o casolana. D’aquesta manera, posa en diàleg la narració, la imatge i la paraula (si n’hi hagués).

Objectiu
El taller té com a objectiu suggerir noves relacions, desbloquejar traves a l’hora de crear un projecte propi i acompanyar i guiar aquest procés.
Ens enfocarem en el discurs visual, l’edició i la seqüència. Busquem generar un diàleg entre les imatges que tindrà com a peça final la construcció d’un fotozine com a projecte personal.

Metodologia
taller teòric-pràctic

Programa

Classe 1
Introducció al fotozine. Diferències amb el fotollibre i el fanzine. Com es genera un relat en
imatges? Exemples. Visionat d’autores i autors. Diferents suports d’acord al relat.

Classe 2
Narrativa. Diferència entre Història i Relat. Muntatge: re-significació del contingut textual i visual en relació amb una conceptualització o fil conductor per a una publicació temàtica. Treball creatiu a partir de l’anàlisi d’escenes de pel·lícules.

Classe 3
La fotografia en relació amb la paraula: Escriptura Creativa. Cap a la paraula i des d’ella. El fora de camp a la foto i la “teoria de l’iceberg” en el text. Disparadors per a produir fotografies de la tasca.

Classe 4
Visionat, selecció i edició del material de cadascun.

Classe 5
Construcció de fotozine segons el suport triat. Conclusió i tancament.

Suplement econòmic: 10 €

A qui va destinat: tot el públic interessat. No fa falta experiència prèvia. Es treballarà sobre fotografies ja realitzades, si n’hi hagués, o amb propostes per a generar un material fotogràfic des de zero.

INSCRIU-T’HI